Ege Göz kamaştırdılar

Göz kamaştırdılar

24.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

16. IF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenen ve bu yıl teması “Modaverse” olarak belirlenen 13. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda ödül kazanan isimler belli oldu.

Göz kamaştırdılar

Birinciliği İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Enes Yolcu, ikinciliği Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Arife Gedik, üçüncülüğü ise İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi İlayda Yaşın elde etti. Gelinliği İris çiçeğinden ilham alarak tasarladığını belirten Yolcu, “İris çiçeği bilgeliğin, saflığın, inanç ve umudun simgesi olarak karşımıza çıkar” dedi.

Haberin Devamı

Final defilesi öncesinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Fuar, sektöründe Avrupa’nın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Bu yarışma, sektöre genç tasarımcıların kazandırılması ve tasarımlarını İzmir’den dünyaya sunmaları anlamında çok önemli rol oynuyor” dedi.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Hayati Ertuğrul ve MTK Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Salkım ise, 2010 yılından bu yana düzenlenen yarışma ile sektöre birçok yeni tasarımcının kazandırılmasının yanı sıra uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımların ortaya çıkarmanın hedeflendiğini söyledi.