Ege Göz kapağı estetiği ile doğal ve genç bakışlar

Göz kapağı estetiği ile doğal ve genç bakışlar

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çeşitli faktörlerin de etkisiyle alt ve üst göz kapakları kişiyi daha yaşlı, yorgun ve uykulu gösterebildiğini belirten KBB Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, bu belirtilerin göz kapağı estetiği ile giderilebildiğini söyledi.

Göz kapağı estetiği ile doğal ve genç bakışlar

Blefaroplasti adı verilen bu operasyon ile kişinin daha genç bir görünüme sahip olabileceğini belirten Op. Dr. Karas, “ Bazen deri fazlalığı öyle bir boyuta ulaşır ki, görme alanını etkileyebilir. Hastanın durumuna göre alt ve üst kapaklar aynı anda ameliyat edilebilir. Göz kapağı estetik ameliyatı ile amaç yüzün profiline uygun doğal ve ameliyat olduğu belli olmayan bir estetik operasyon yapmaktır” dedi.
Estetik denildiğinde, etkileyici bakışların, güzelliğin ve yaşın simgesi olan göz kapakları konusunun üzerinde durulması gerektiğini ifade eden Op. Dr. Karas, “Özellikle sarkan ve kırışıklıkların yoğun olarak meydana geldiği göz kapaklarına makyaj yapmak, çoğu kadın için imkansız hale gelebilir.
Güzellik unsuru olarak karşımıza çıkan göz kapaklarını, genç bir görünüme kavuşturmak hayal değildir. 30 yaşından sonra daha da sarkmaya başlayan göz kapakları için estetik uygulama, oldukça rahat bir uygulama türüdür. Hem hasta hem de hekim açısından oldukça konforlu bir ortamda gerçekleştirilen bu uygulama esnasında kişiler, acı veya ağrıyı hissetmemektedir ya da çok az hissetmektedir. Uygulamanın ardından kişiler, günlük yaşamlarına rahatlıkla devam edebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

- Operasyon nasıl yapılıyor? 

Blefaroplasti’nin kişinin yüzünde estetik bir uygulama yokmuşçasına doğal bir şekilde yapıldığını kaydeden Op. Dr. Karas, “ Bu noktada kişinin yüz yapısı, yaşı, cilt yapısı, göz kapağının yapısı gibi unsurlar ön plana çıkar. Göz kapağı estetiği kişinin istekleri de göz önüne alınarak gerçekleştirilir.
Göz kapağına yapılacak uygulamalar sayesinde, daha genç ve daha sağlıklı göz kapaklarına kavuşulabilir. Bununla birlikte unutulmaması gereken bir detay vardır.
Göz, hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kesinlikle hijyen kurallarına uygun bir klinikte uygulama yapılmalıdır.
Uygulamayı yapan kişi ise kesinlikle uzman bir doktor olmalıdır. Aksi takdirde yüz simetrisine uygun olmayan, sağlıksız göz kapağı estetiği sonucu ile karşılaşılabilir” bilgisi verdi.