Ege Gözyaşı kanal tıkanıklığında lazer tedavisi

Gözyaşı kanal tıkanıklığında lazer tedavisi

27.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, göz yaşarması, ağrı, kızarıklık ve şişlik ile kendini belli eden gözyaşı kanal tıkanıklığında; hastalığın durumuna göre ilaç tedavisi ve lazer uygulaması gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gözyaşı kanal tıkanıklığında lazer tedavisi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte göz yaşı kanalı tıkanıklığı tedavisinin de kolaylaştığını kaydeden Geribeyoğlu, “Endoskopik yöntemlerle, cilt kesilmeden, iz kalmadan, kanama olmadan göz yaşı kanalı tıkanıklığı ameliyatı yapılmaktadır. Ameliyat sırasında ve sonrasındaki sürecin daha rahat olması sebebiyle yaşlı hastalar dahi rahatlıkla ameliyat olabilmektedir” dedi.
Ameliyat izi yok
Hastalığın tedavisinde cerrahi uygulama gerekebildiğini ifade eden Geribeyoğlu, “Dışarıdan ya da endoskopik (burun içinden) yaklaşımlar ile gerektiğinde lazer sistemleri de kullanılarak gözyaşı kanalı yeniden yapılandırılır. yüzde 90-95 oranında başarılı olan bu ameliyatların sonrasında 2-3 günlük bir dinlenme ile günlük hayata kolayca dönülmesi de mümkün olabilmektedir. Göz yaşı kanalı tıkanıklığında ameliyatlar artık lazerle de burun içinden yapılabilmektedir. İyileşme hızlı ve iz bırakmadan olmaktadır” diye konuştu.

Yazarlar