Ege Harekete geç Akhisar

Harekete geç Akhisar

07.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Harekete geç Akhisar

Sezon başından bu yana kötü gidişine dur diyemeyen ve ligin ilk yarısını 17 puanla 15. tamamlayan Akhisarspor, devreye düşme potasının 1 sıra üstünde girdi. 17 maçta sadece 4 galibiyet alan ve hayal kırıklığını üstünden atamayan Ege ekibini değerlendiren yazarlarımız, “Bu istatistikler ve sıralama, bölge takımımıza hiç yakışmıyor. İkinci devrede ayağa kalkmalı” dedi.

Haberin Devamı

Harekete geç Akhisar

Spor Toto Süper Lig’de ilk 5 maçta 3 puan yüzü göremeyen ve 17 maçlık ilk devreyi 4 galibiyetle kapatan Akhisarspor, adeta ligde kalma mücadelesi veriyor. Milliyet Ege Spor’un usta kalemleri, ikinci yarıda sıçrayışa geçerek içinde bulunduğu sıkıntılı süreci geride bırakmasını umduğu Akigoyu değerlendirdi.

1. Akhisarspor’un ilk yarıdaki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fatih Tanfer:
Akhisarspor ilk yarıda hedeflenen sonuçları elde edemedi. Bence bunun nedeni 3 kulvarda verdiği mücadeleydi. Zorlu fikstür nedeniyle gelen yorgunluk önemli etkenlerden birisiydi. Süreç ilerledikçe gördük ki bu kadar sıkışık bir lig maratonunda oyuncuların yeteneklerini yansıtamamalarını olağan karşılıyorum.

Harekete geç Akhisar

Haberin Devamı

Ayrıca bireysel futbol bazı maçlarda öne çıktı.

- Hücuma çıkarken çok top kaybı yaptılar ve kalelerinde tehlikeler yaşadılar.

- Teknik oyuncuları Jose, Sissoko pas oyununu iyi yaptılar ancak agresif savunma yapan ve orta alanda sert oynayan takımlara karşı son 5 hafta hariç büyük kırılmalar yaşadılar.

- Kim ne derse desin hücumda büyük güç olan Selezynov’un yaptığı davranışlar profesyonel bir futbolcuya hiç yakışmadı. Akhisar’ın hücumda yaşadığı sıkıntıların başrol oyuncusuydu.

- Sakatlıklar, Akhisarspor’un başını çok ağrıttı. En önemlisi takımın ruhu ve mücadeleyi son düdüğe kadar hiç bırakmayan Mustafa Yumlu’un sakatlanmasıda performansın düşüşünde önemli etkenlerden birisiydi.

- Bazı maçlarda beklenen temposunu bulamadılar. Çok kırılgandılar. Rakibin attığı goller sonrası gerekli reaksiyonu veremediler. Çok kolay maç kaybettiler. Bunun sebebinde hem oyuncu yapısının eksikliği hem de motivasyon olduğuna inanıyorum. Son olarak Cihat Hoca geldikten sonra kadro mühendisliğinde de daha doğru hamleler yapıldı ve takımın benliğine kavuştuğuna inanıyorum. Daha doğru ve güçlü oynamaya başladı. Son haftalardaki başarılı futbolun sebebide buydu.

Bülent Buda: Başarılarla taçlandırılmış, pırıl pırıl bir sezon bitti. Kupa kazanıldı. Okan Buruk, Muğdat, Soner, Ömer gitti. Saffet Susic, yeni transferler geldi. Yoğun bir sezon başladı. Avrupa Kupası, Lig, yeni transferlerin uyum süreci. Saffet Susic’in sonuç getirmeyen başarısız deneyimleri. Yoğun sakatlıklar. Ligde Avrupa Kupası’nda başarısız sonuçlar. Cihat Hoca ile ilk yarının bitimine doğru, takımda gözle görünür bir gelişme, özgüven. (Bu arada unutmadan Selezynov sorunu takımı özellikle gol bölgelerinde derinden etkiledi.) Ligin ikinci yarısında bütünüyle lige odaklanmış, yeni takviyelerle güçlenmiş, etkileyeci bir Akhisar izleyeceğiz. Hiç kuşkum yok.

Haberin Devamı

2. İlk yarıda başarı ve mücadeleleri ile öne çıkan oyuncular kimler?

Bülent Buda: Kalede Fatih, Sakatlanıncaya kadar Mustafa Yumlu. Lopes, Sisokko, Barbasso, Uyum sürecini atlatan Jose ve Güray ilk yarının bana göre oyuncularıda. Değişik mevkilerde verilen görevleri öz veriyle uygulayan Aykut.

Fatih Tanfer: Geçtiğimiz sezonu ligde başarılı ve kupayı kazanarak bitirdiler. Büyük başarı. O takımda o başarıyı sağlanyanlar Soner, Muğdat ardından Ömer Bayram buna Olcan’ıda eklersek gidenlerin karşılığı transferler yerinde Jose, Regetten bunlar kaliteli futbolcu. Ama oturmaları zaman aldı. Sakatlıklar yoğundu, takımı müthiş etkiledi. Selezynov sorunu, Manu’nun tam verimli olamaması, Bokila’nın sonradan devreye girip henüz daha geleceği belirsiz. Teknik adam değişimleri Akhisar’ın benliğini bulmasını olumsuz etkileyen olaylardı. Bu sorunlardan ötürü ilk yarıda takım başarısız oldu.

Haberin Devamı

3. Takviye yapılması gereken mevkiler nereler ve hedef ne olmalıdır?

Bülent Buda: Stoper, Sol bek. Hücumun merkezine iyi bir golcu gibi nokta transferler gerekli çünkü her şeye karşın Akhisar’ın elinde bulundurduğu kadrosu bu ligi taşıyabilecek ve güçtedir. Tek ihtiyaçları olan devamlılığı yakalamaktır.

Fatih Tanfer: Ligin ikinci yarısında zorluk derecesi çok yüksek maçlar oynayacağı bir gerçek. Mustafa Yumlu ve Dany’nin takıma katılması bir güç sağlayacaktır. Ancak kesinlikle hücum etkinliğini üst düzeye çıkarmalı. Bilhassa evindeki maçları domine edecek, rakiplerini baskı altına alacak bir takım oluşturmalıdır. Her seferinde yazıyoruz unutulmasın Akhisarspor Ege’nin gururudur. Yıllardır olmaya devam ediyor. Bu ligde kalıcı olmalıdır. Onun için gereken yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Harekete geç Akhisar

YARIN: ALTINORDU