Ege Harikasın Pınar Karşıyaka

Harikasın Pınar Karşıyaka

24.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Stal Ostrow’u deplasmanda 86-69 yendi yoluna devam etti. Adını Play In turuna yazdıran yeşil kırmızılılarda antrenör Ufuk Sarıca, “Çok iyi iş çıkardık. Kazanmak zorundaydık ve bunu yaptık” dedi

Harikasın  Pınar Karşıyaka

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde sezona geçen sezon finalde ıskaladığı kupayı kazanma hedefiyle başladıktan sonra üst üste 3 yenilgiyle Avrupa’yı riske atan Pınar Karşıyaka, B Grubu’ndaki son hafta maçında Stal Ostrow’u deplasmanda 86-69 yenip yoluna devam etti. Grupta son haftalarda tökezledikten sonra hem kendisi hem rakibi için tamam ya da devam niteliği taşıyan maçta Polonya temsilcisini eksik olmasına rağmen deplasmanda farklı yenen Kaf Kaf, adını Play In turuna yazdırdı. Grubu 6 maçta 3 galibiyetle tamamlayan Karşıyaka, ocak ayındaki Play In’de karşılaşacağı rakibinin belli olması için koronavirüs vakaları nedeniyle 28 Aralık’a ertelenen Baxi Manresa ile Hapoel Jerusalem arasında oynanacak son grup maçının sonucunu bekleyecek.

Haberin Devamı

Sarıca’dan alkış

Son haftalarda Avrupa’da sıkıntı yaşadıktan sonra en önemli maçı kazanan yeşil kırmızılılar büyük sevinç yaşarken, haftalardır döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan yönetim derin bir nefes aldı. Takımını ve baba olan Taylor’u kutlayan Antrenör Ufuk Sarıca, “İlk olarak tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Taylor ve eşini de doğan çocuklarından ötürü kutluyorum. Çok mutluyuz onlar için. Bizim için sert ve zor bir maç oldu. Bazı problemlerimiz, eksiklerimiz vardı. Buna rağmen çok iyi iş çıkardık. Kazanmak zorundaydık ve bunu yaptık” dedi.

Karşıyaka transferde hareketli

TFF 3. Lig 3. Grup’ta sezonun ilk yarısında zirve hedefini farklı ıskalayıp alt sıralarda kalan Karşıyaka, ikinci yarı maratonu öncesi transfer yasağını yaz dönemindeki gibi borçlu olduğu futbolculardan muvafakatname alarak kaldırmaya çalışırken, takviye harekatına da başladı. Teknik Direktör Ahmet Taşyürek’in talep ettiği futbolcularla ilgili bir süredir görüşme halinde olan Kaf Kaf, Çorum FK’dan 22 yaşındaki forvet arkası Kerem Pala ve Keçiörengücü’nden 23 yaşındaki sol kanat Erdem Onur Beytaş’ı kiralamak için harekete geçti. İki futbolcunun transferinin liglerde ilk yarının sona ermesinin ardından netleşmesi bekleniyor.