Ege ‘Hayal ettiğimiz her proje gerçekleşti’

‘Hayal ettiğimiz her proje gerçekleşti’

01.10.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

2020 yılında kurulan Muradiye OSB hızla büyüyerek hem ülke ekonomisine hem de istihdama katkı sunuyor.

‘Hayal ettiğimiz her proje gerçekleşti’

Muradiye OSB’de yapımı tamamlanan 155 sanayi dükkanından oluşan ticaret merkezi ile bölgede son bir yılda açılan fabrikaların açılışı gerçekleştirilirken, Uzunburun genişleme alanında parsel tesviye çalışmaları başladı ve Muradiye OSB-Yunusemre Kaymakamlığı Afet Acil Durum Timi protokolü de imza altına alındı. Açılışa Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir Millet Vekili Mahmut Atilla Kaya, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.  

Haberin Devamı

Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Bugün Cumhuriyet’imizin 100. yılında Türk sanayisine armağan edeceğimiz yatırımlara başlayacağımız bir gündür. Bölgemizin kronikleşen birçok sorununu 2 yıl gibi kısa bir sürede çözüm noktasına getirmeyi başardık. Bölgemiz imara açıldığından bugüne çok büyük elektrik sorunlarıyla boğuştu. Yaptığımız yoğun görüşmeler sonucu EPDK’nin talimatıyla Gediz Elektriğe yatırım kararı aldırmayı başardık. Gediz Elektriğin 2 yıl önce başlayan yatırımları 100 milyon lirayı geçti. Yaptığımız devrim nitelikli imar planı sayesinde bölgemizi şaha kaldırdık. Yine ilklerin OSB’si olarak Türkiye’de ilk defa bir OSB sağlık koruma bantlarına yeşil bant ibaresi getirdi. Bu sayede bölgemiz 65 bin metrekare alan kazanmış oldu. Şu an açılışını yapacağımız 155 dükkan bu başarılı girişimin eseridir. Bu işe başladığımızda kasamızda sadece 1.5 milyon liramız vardı. Büyük bir riske girerek 200 milyonluk bir projenin altına imza attık” şeklinde konuştu.  

Haberin Devamı

Başkan Kıvırcık yeni yatırımların da müjdesini verdi; “Villalar bölgesinde 2024 yılının ikinci çeyreğinde yeni bir projeye başlıyoruz. Dükkanlar, kreş, idari binalar, iş yerleri, spor salonu ve ayrıca bir meslek lisemiz olacak” dedi.