Ege Haydi İzmir sokaklara!

Haydi İzmir sokaklara!

09.09.2023 - 02:50 | Son Güncellenme:

İzmir’in işgalden kurtulduğu 9 Eylül 1922’nin 101. yıldönümünde zafer yürüyüşü süvari birliklerinin geçişi, hava gösterileri ve konserle coşku tüm kente yayılacak.

Haydi İzmir sokaklara

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin 101’inci kurtuluş yıldönümünü birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. İzmirliler, kutlamaya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 101.Yıl Zafer Yürüyüşü ile başlayacak. Basmane Karakolu önünden başlayacak tarihi yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Türk Ordusu’nun İzmir’e girerken kullandığı güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip edecek vatandaşlar, 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıyacak. Törenler Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, ardından Hükümet Konağı’ndaki bayrak töreni ile sürecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Meydanı’nda İzmirlilere hitap edecek. Programda; dans ve ritim topluluğu gösterisi, vals, tango, zeybek gösterileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu da yer alacak.

Haberin Devamı

Süvari Birlikleri’nin Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüyüşünün ardından İzmir semaları, saat 18.10’dan itibaren hava gösterileriyle renklenecek. İlk olarak Solo Türk, hemen ardından ise Türk Yıldızları İzmirlilere görsel bir şölen yaşatacak. 

Haydi İzmir sokaklara

Tan Taşçı sahnede

İzmir’in 101. yıl kurtuluş coşkusu, akşam saatlerinde zirve yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saat 20.15’te Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak Fener Alayı yürüyüşü sırasında İzmirliler, ellerindeki Türk bayraklarıyla Kordon’u adeta gelincik tarlasına çevirecek. Vasıf Çınar Bulvarı’ndan geçerek Kültürpark Lozan Meydanı’na kadar devam edecek Fener Alayı’nın ardından, bu yıl 9 Eylül konseri Kültürpark Çim Alan’da yapılacak. Saat 21.00’de, Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Tan Taşçı, en sevilen şarkılarını seslendirecek.