Ege ‘Hedefimiz akıllı kent’

‘Hedefimiz akıllı kent’

04.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Soyer, Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi heyetini ağırladı, “Projelere desteğimiz daima sürecek” dedi

‘Hedefimiz  akıllı kent’

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, yeni kurulan Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi’nin yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. TEKMER Yönetim Kurulu Başkanı ve Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin şehir dışında olması sebebiyle katılamadığı ziyarete Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı.

Haberin Devamı

KOSGEB İŞGEM/TEKMER Destek Programı başvurusu sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alınan destek mektubu için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür plaketi takdim eden heyet, Soyer’i resmi açılışa da davet etti. Başkan Soyer, yeni dönemde de büyük bir memnuniyetle destek verileceğini belirterek teknoloji merkezinin İzmir’in geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ziyarette İzmir’in akıllı kent vizyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Girişimcilik Merkezi İzmir ve Kule İzmir Oyun Geliştirme Merkezi gibi birimler başta olmak üzere farklı konularda yeni işbirliklerinin oluşturulması, kente katma değer sağlayacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Robotlarıyla yarışacaklar

Fuar İzmir 4-6 Mart günleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Fikret Yüksel Vakfı, İZFAŞ ve İZELMAN A.Ş’nin stratejik ortaklığında İzmir’de ilk kez düzenlenecek bölgesel robot yarışmasına ev sahipliği yapacak. Türkiye ve Polonya’dan 34 takımın katılacağı yarışmada lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotlar yarışacak. FRC etkinliğinin bu sezon için teması “Hızlı Tepki” (Rapid React) olarak belirlendi. Yarışma, 33 ülkeden ortalama 95 binin üzerinde öğrenciyi ağırlıyor.