Ege Hedeflerimiz büyük yolumuz uzun!

Hedeflerimiz büyük yolumuz uzun!

09.04.2017 - 03:10 | Son Güncellenme:

Menemen Belediyespor’un bir gün mutlaka Süper Lig’e çıkacağına inandığını vurgulayan Başkan Şahin, “5 yıl sonra olur, 7 yıl sonra olur ama bir gün mutlaka Süper Süper Lig’e çıkacağız” dedi.

Hedeflerimiz büyük yolumuz uzun

Türkiye Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Menemen Belediyespor Başkanı Tahir Şahin, sezon başından beri gösterdiği performansla zirve ve Play Off mücadelesi veren sarı lacivertli takımın, TFF 1.Ligi’ne çıkmak için mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Gazetemiz Milliyet Ege’nin konuğu olan Tahir Şahin, 27 yaşından beri sporun içinde olduğunu 1987-88 yılında, takımda genel kaptan olarak görev yaptığını belirtti. Menemen Belediyespor’un 2008’de profesyonel olduğunu vurgulayan Tahir Şahin “2013’te 2.Lig’e çıktık. Son 3 yıldır hep zirve mücadelesi yaptık. Bu sezona da şampiyon olup, TFF 1.Ligi’ne çıkma parolasıyla başladık” dedi.

Haberin Devamı

Direkt zor, Play Off garanti

Uzun süre zirvede yer almak için büyük bir mücadele örneği gösterdiklerini söyleyen Tahir Şahin, ancak ligin 2.yarısının ortalarında beklenmedik sakatlıklar ve şanssızlıklar yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Şu an puan cetvelinde 3. sıradayız. Liderle aramızda 8, ikinciyle de 7 puan fark var. Eğer geride 8-9 maçımız kalsaydı, zirve mücadelemiz devam ederdi. Ancak, Play Off’a mutlaka kalacağız. Takımımızın son formu devam ettiği taktirde, TFF 1.Ligi’ne çıkacağımıza inanıyorum. Eğer 1.Lig’e çıkarsak, işimiz daha da kolaylaşacak. Çıkamadığımız takdirde de 1.Lig mücadelemizden asla vazgeçmeyecek, gelecek sezon için yine aynı inançla yola devam edeceğiz. Menemen Belediyespor bir gün mutlaka Süper Lig’e çıkacaktır. 5 yıl olur, 7 yıl olur ama mutlaka çıkacaktır.

Haberin Devamı

Hedeflerimiz büyük yolumuz uzun

‘Hayalim gerçekleşti’

İlk 3. Lig’e çıktığımız zaman, yani bundan 9 sene önce bir gün Menemen Belediyespor, Fenerbahçe ile resmi maç yapacak dediğimde herkes gülmüştü. Ama Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası’nda iki maç yaptık. Bizim hedefimiz sadece Ziraat Türkiye Kupası’nda üç büyüklerle maç yapmak değil. Bizim hedefimiz Süper Lig, bu yılı çok önemsiyoruz. Kırılma yılı olarak görüyorum. Bu yıl çıktığımız zaman gelecek yıl 1.Lig’de, “kalalım düşmeyelim değil acaba ilk altıya nasıl gireriz” anlayışında olacağız. Öncelikli hedefimiz bu. Neden Süper Lig olmasın, yapanlar sizden daha akıllı değil. Akhisar Belediyespor yaptıysa, Alanyaspor yaptıysa; Menemen Belediyespor veya bir başka ilçe neden yapamasın. Sırasıyla hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Tabii bunu söylerken çok kolay olmadığını da biliyorum. Ama yapılmayacak da bir iş değil. İnşallah futbol şansı da yanımızda olur ve bunları başarabiliriz.”

Altyapı çok önemli

Takımın transferlerini kendisinin yaptığını söyleyen Başkan Şahin, menajerlerle yüzde 90 çalışmadıklarını, almayı düşündükleri futbolcuları yerinde izlediklerini vurguladı. Şu an altyapılarda 3000’e yakın çocukları olduğunu belirten Tahir Şahin, “Sezon sonunda 1.Lig’e çıkarsak, bu sayının 5000’e çıkacağını düşünüyorum. Spor Okulları’nda 20 köyümüz var. 5 halı saha daha yapacağız. 5 yıl sonra takımın yarısı altyapıdan gelen futbolcularımızdan oluşacaktır. Menemen Belediyespor kendi ayakları üzerinde durmak zorunda. Takımımız, belediyeye veya zengin işadamına ihtiyaç duymadan varlığını sürdürmeye kararlıdır ve bu yolda tüm hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1-2 yıl içinde belediye olmadan da Menemen Belediyespor kendi ayakları üzerinde duracak hale gelecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurumsallaşma ve tesisleşme

Menemen Belediyespor’un öncelikli hedeflerinden birinin, kurumsallaşma ve tesis olduğunu özellikle vurgulayan Tahir Şahin, yapacakları tesis hamlesiyle İzmir’de 1 numara olacaklarını söyledi. Bu konuda hızlı bir çalışma temposuna girdiklerini söyleyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tesisleşme ve kurumsallaşma yolunda Gençlerbirliği modelini örnek alıyoruz. Bu konuda hep rahmetli İlhan Cavcav başkanı örnek aldım. Ancak, Altınordu’yu da örnek alıyoruz ama Gençlerbirliği modeli birinci sırada diyebilirim. Bir de dışarıya baktığımızda, Hollanda modelini benimsiyoruz. Bu nedenle Hollanda’ya gittim ve altyapılarını yerinde inceledim. Tesisleşme yolunda da çalışmalarımız sürüyor. TFF 1.Ligi’ne çıkacağımızı düşünerek, 2 bin 500 kişilik ek tribün ve portatifle birlikte 4 bin kişilik tribün yapacağız.

Haberin Devamı

Gururumuz Çağlar

Geçmiş yıllarda da altyapı çalışmalarının olduğunu belirten Tahir Şahin, şu anda Altınordu’dan Almanya’nın Freiburg takımına transfer olan Çağlar Söyüncü’nün, Menemen Belediyespor’un altyapısında yetiştiğini belirterek, şöyle konuştu: “Seyit Mehmet Özkan Bucaspor’un başındayken Çağlar’ı istemişti. Önce taleplerini geri çevirdim. Daha sonra da hiç bir şey beklemeden Çağlar’ı kendi ellerimle Bucaspor’a verdim. Seyit Mehmet Özkan Altınordu’nun başına geçerken Çağlar’ı da götürdü. Çağlar, burada yaptığı çıkışla, 3 büyükler dahil bir çok kulübün gözdesi oldu. Ancak, Almanya’ya gitmesi bence çok daha iyi oldu. Öte yandan şu anda Bursaspor kalesini başarıyla koruyan ve A Milli takıma kadar yükselen kaleci Harun’da Menemen Belediyespor altyapısında yetişti. Kısacası, hem Çağlar hem de Harun’la büyük gurur duyuyoruz.

Haberin Devamı

‘Takımın abileri’

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Gökhan Ünal, Türk futboluna uzun yıllar hizmet etmiş Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kayserispor’da oynamış bir arkadaşımız. Çok gol atmış. Sizde de güzel işler başaracak diye alıyorsunuz bu golcüyü. Erman Kılıç, Ertuğrul Arslan, İbrahim Dağaşan da öyle...

Performans olarak sadece Gökhan’da yanıldık ama aksiliklerde Gökhan’ın yakasını bırakmadı. Ben inanıyorum ki Gökhan gibi diğer oyuncularımda ellerinden gelenin fazlasını yapacaktır. İbrahim’in performansından da memnunum ancak oda bir talihsizlik yaşadı ameliyat oldu bir süre takımdan uzak kaldı. Ertuğrul yaşındaki bir futbolcudan alabileceğimiz en iyi performansı aldık.

Erman’dan ilk haftalardaki sakatlığından sonra bu haftaya kadar en yüksek verimini veriyor. Açıkçası ben bu kadarını da beklemiyordum. Daha da katkı koyacaktır. Sonuç olarak bu tip oyuncular hem abilik yapıyor, hem de karşı rakiplere gözdağı veriyor. İster istemez bir tedirginlik yaşıyor rakip. Bunun örneğini yaşadık Lider konumundaki Gümüşhanespor’u farklı sonuçla yendik, Ankaragücünü elimizden kaçırdık. Bu dört oyuncunun burada olması Menemen Belediyespor’un hedeflerinin ne olduğunu gösteriyor. Karşı rakip şampiyonluğu isteyen bir takımla oynuyorum diyor bizi karşısında görünce.”

İzmir statlarına kavuşmalı

İzmir’in yaşadığı stat sorunlarının İzmir futbolunu olumsuz etkilediğini vurgulayan Tahir Şahin, “Bu gerçeği kimse inkar edemez. Göztepe, Karşıyaka, Altınordu ve Altay, bunun sıkıntılarını fazlasıyla çekiyor. Çok değil ilk aşamada 15’er bin kişilik 2 stat yapılsa, bu takımlarımız anında atağa kalkar” dedi.

10-12 milyonluk bütçeyle ilk 10’a oynarız

Başkan Tahir Şahin, Menemen Belediyespor’un planlı, programlı bir çalışmayla arzuladığı yerlere gelmesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “önemli olan iyi bir istikrar yaratmaktır. Geçici değil, kalıcı başarılara odaklandık. Yani, bugünü değil geleceği düşünerek hareket ediyoruz. TFF 1.Ligi’ne de mutlaka çıkacağız. Ama bu sezon ama gelecek yıl. Çıktığımız zaman da, 10-12 milyonluk bütçeyle rahatlıkla ilk 10 oynarız” diye konuştu.

İzmir futbolu ayağa kalkmalı

Son olarak İzmir futbolunda Altınordu bir heyecan yarattı. Çok köklü camialar da var; Altay, Göztepe ve Karşıyaka gibi. Ama Süper Lig'e çıkamayan da bir İzmir futbolu var. Sadece kulüp yöneticilerinde bu kabahati bulmamak lazım. Bence yerel yöneticilerde de kabahat var.

‘Süper Lig hayal olmamalı’

İzmir'de baktığınız zaman 10'a yakın profesyonel kulüp var. Bunların Süper Lig'de olmaması için bir neden yok. Kulüp yöneticilerin hataları oluyor ama yerel yöneticilerde de, ''Uğraşamam'' düşüncesi hakim. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bu daha çok var. ''Parayı veriyorum, batırıyorlar'' diyorlar. Yanlış paraları veriyorsunuz. Benim mesela bir önerim var İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne; galibiyet halinde prim vereceksiniz. Veya bunun dışında tamamen Altay tesis istiyorsa tesis yapacaksınız. 30 kişinin bir sezon da yediğini içtiğini hesaplayıp o kadar vereceksiniz.

‘Destek verilmesi şart’

Bir yıl verip batınca kalan 14 yıl vermeyeceksiniz... Yanlış bu. Her yıl 1. Lig'de galibiyet primi olarak 100 bin lirayı kendi personelinizle dağıtacaksınız, madem yöneticiler “yiyor” o parayı. 2. Lig'e 75 bin lira, 3. Lige 50 bin lira verseniz bu bir yıl içinde 6-7 milyon lirayı geçmez. Bunu önerdik biz. Galip gelirsen, başarı gelirse para ver. Bununla gerçek bir katkı koymuş olursun. Süper Lig'de üç veya dört İzmir takımı olursa şehrin esnafı o heyecanla para kazanır.