Ege ‘Her 36 çocuktan birinde görülüyor’

‘Her 36 çocuktan birinde görülüyor’

02.04.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) konusunda farkındalık oluşturmak ve OSB’den kaynaklanan sorunlara çözümler üretebilmek amacıyla 2 Nisan, “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi.

‘Her 36 çocuktan birinde görülüyor’

Çocuk ve ergen psikiyatristi Prof. Dr. Pınar Vural ile Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gökçe, otizme dair bilinmesi gerekenleri paylaştı. Prof. Dr. Vural, erkeklerin yüzde 4’ünün, kızlarında yüzde 1’inin OSB tanısı aldığını söyledi, “Ailelere önerimiz, üç yaşına kadar her çocuğun en az bir kere OSB ve diğer nörogelişimsel hastalıklar açısından çocuk psikiyatristi tarafından muayene edilmesi Tedavide ev eğitim programları ve ebeveynin eğitim programına dahil olması büyük önem taşıyor” dedi. Tolga Gökçe de, otizmin dünyadaki yayılma hızının 36 doğumda bir olduğunu belirtti, “Otizmde ilk ve en büyük ihtiyaç bilgi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fark etmek yetmez hayatın içine al!

İzmirli otizmliler, aileleri ve otizm dostları, bugün sokağa çıkacak. Kabul, Eşitlik, Dahil olma, İstihda-Otizm (KEDİ) Derneği öncülüğünde Gündoğdu Meydanı’ndan başlayacak ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde son bulacak yürüyüşle, aileler seslerini duyuracak. KEDİ Otizm Derneği Başkanı Serap Dikmen Ahmetoğlu, “Otizmi fark etmek yetmez, hayatın içine almak gerekiyor” dedi. “Farkındalığı Bırak! Fark Yarat!” adlı organizasyon da yarın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak.