Ege Hiçbir şey durduramaz!

Hiçbir şey durduramaz!

02.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ödemiş Belediyesi, hasta nakil hizmetiyle vatandaşın zor zamanında yanında oluyor. Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na kadar olan 1082 kilometrekarelik ilçe sınırları içinde her noktaya ulaşan ekipler, son olarak tedavisine hastanede devam edilmesi gereken Hatice Bilgin’i Suçıktı Mahallesi’ndeki evinden sarp arazi koşullarına rağmen hasta nakil aracına alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne ulaştırdı.

Hiçbir şey durduramaz

Ödemiş’in farklı bölgelerinde zorlu yollara, dağlara ve kayalara aldırış etmeyen ekipler, yıl boyunca 4 bin 951 kişiye hizmet verdi. Bin 712 vatandaş da, evde sağlık hizmetinden yararlandı. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2019’da başlattığı İzmir’e ücretsiz ring seferleri de yoğun ilgi gördü.  İhtiyaç sahibi oturan hastalar için tahsis edilen bir araçla İzmir’deki hastanelere yönelik ücretsiz seferler düzenlendi. Pandeminin zor günlerinde her hafta pazaryerlerinde dezenfektan noktaları kurup maske dağıtımı gerçekleştiren, ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon çalışmalarını periyodik hale getiren Sağlık İşleri Müdürlüğü, pandemi sonrası yeni dönemde psikolojik danışmanlık hizmetleriyle de Ödemişlilerin yanında oldu. 176 vatandaş faydalandı.

Haberin Devamı

‘Gezici sağlık ünitesi’ adı verilen midibüsle de kırsal mahallelerde şeker ve tansiyon ölçümlerinin yapıldığını belirten Başkan Mehmet Eriş, “Biz her koşulda zordaki hemşerilerimizin yanında olmayı bir görev biliyoruz. Önceliğimiz hayat ve hayatlara dokunmak. Projelerimiz sürecek” dedi.