Ege Hizmet fabrikası

Hizmet fabrikası

11.03.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Bugünün imkanlarıyla geleceğin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Başkan Özlem Çerçioğlu, “Tıkır tıkır çalışıyor, teker teker tamamlıyoruz” diye konuştu.

Hizmet fabrikası

 

Hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi, kaynaklarını verimli kullanıp 17 ilçenin ihtiyaçlarını tek tek karşılıyor. Asfalttan içme suyuna, kültür- sanattan sosyal yardımlara, turizm olanaklarından kırsal kalkınmaya kadar geniş bir yelpazede halk için projeler sunuyor.

Haberin Devamı

“Bugünün imkânları ile geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler üretiyoruz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Tıkır tıkır çalışıyor, teker teker tamamlıyoruz. Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı. Yaz aylarında nüfusu bir milyonu bulan, Aydın’ın ve Türkiye’nin turizm değeri Kuşadası’na da bugüne kadar toplam 285 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Çerçioğlu, şöyle konuştu:

Ege Et’e 3’üncü şube

“Her yaz milyonlarca kişiyi misafir ediyoruz. Kuşadası’nda suyun kaynaktan bardağa, bardaktan doğaya ulaşan her aşamasına büyük yatırımlar yapıyoruz. Altyapının yanında, tüm yolları yeniliyoruz. Birçoğunda çalışmaları tamamladık. Kamulaştırmaya kaynak ayırdık ve Tariş Alanı gibi önemli bir yeri halkımızın hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Vatandaşlarımızın takdirini kazanan Halk Ege Et’in iki şubesi vardı ve gelen talepler doğrultusunda Sevgi Plajı şubesini açtık. n, üreticiler yerli malı ürünlerini yerli ve yabancı turistlere ulaştırıyoruz.”

Haberin Devamı

Hizmet fabrikası

Estetik dokunuş

Tariş Alanı’nı 25 milyon liraya kamulaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi, 10 dönümlük arazinin yüzde 90’ı yeşil alan olacak şekilde projelendirdi. Yaz aylarında artan otopark ihtiyacını karşılamak için yeraltı otoparkı, belediye hizmet noktası, kültür merkezi ve kafeterya da içinde barındıracak olan Tariş Alanı, Kuşadası’nın en gözde noktalarından biri olacak. Öte yandan, Sevgi Plajı’ndaki bisiklet ve yürüyüş yolu ve Timur Selçuk Parkı ile nefes alınacak alanlar yarattı.

Dalış turizminin gelişmesi için ise, Türkiye’nin en büyük uçak batığı Kuşadası’na kazandırıldı.

Aydınlı çiftçiye üretim eğitimi

Hizmet fabrikası

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere tarımsal üretimde önderlik yapmak için hayata geçirdiği Aydın Çiftçi Merkezi, her geçen gün yeni tarımsal ürünlere ev sahipliği yapıyor. Son olarak 31 farklı meyve ağacının 100 çeşidinin dikimi yapıldı. Cevizden kayısıya, ağaç kavunundan alıca, bademden keçiboynuzuna yapılan dikimlerle ilgili daha sonrasında isteyen üreticilere eğitimler verilecek. Atatürk Orman Çiftliği’nden ilham aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Merkezimiz, yeni üretim metotları ve ekonomik değeri yüksek sebze ve meyvelerin üretimleriyle ilgili eğitimler vermeye çok yaklaştı” dedi.