Ege 'İflas eden bir kulübü gözü kapalı devraldım'

'İflas eden bir kulübü gözü kapalı devraldım'

13.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İflas eden bir kulübü gözü kapalı devraldım

İzmir’i 2010-2011 sezonunda Süper Lig’de temsil eden, ardından kötü yönetimler sayesinde borç batağına mahkûm edilen Bucaspor’da sular durulmuyor. Sarı lacivertli kulübe zor gününde sahip çıkan genç başkan Cihan Aktaş isyan etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Tire 1922 Spor’un da başkanlığını devralan Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, sosyal medyadan yapılan eleştirilere sessiz kalmadı. Geçen sezon başında yalnızlığa terk edilen sarı lacivertlilerde kulübün bayrağını devralan Aktaş, “İflas etmiş kulübü devraldım ve üzümlü armayı kurtarabilmek için elimden geleni yaptım” dedi.

‘Borcu ben yapmadım’

1928 yılında kurulan, 1984-85 sezonundan itibaren profesyonel liglerde yer alan ve 1989-90’da 3. Lig’den 2. Lig’e yükselen 91 yıllık Bucaspor, kötü yönetimlerin hesapsızca yaptığı harcamalar yüzünden borç batağına saplandı ve her sene bir alt lige düşmenin önünü alamayan sarı lacivertliler amatöre kadar geriledi. Geçtiğimiz sezon başı kulübün yalnızlığa terkedildiği dönemde bayrağı devralan genç başkan Cihan Aktaş, özellikle Tire 1922 Spor kulübü ile güçbirliği yapmasının ardından kendisine sosyal medya üzeriden sözlü tacizde bulunanlara karşı sessizliğini bozdu.

Haberin Devamı

‘Düşüşe engel olamadık’

Başkan Aktaş, “Göreve geldiğimiz de kulübümüzün elektrik, telefon ve interneti kesikti. Kulüp hem karanlıkta hem de dünya ile irtibatı kesikti. Tesisler ve stadımız ise perişan bir haldeydi. Bu perişanlığın kayıtlarını paylaşsak gerçekten ilçemiz ve futbol adına büyük üzüntü duyardınız. Geçmiş dönem kulübümüze hizmet etmiş futbolculara olan borçlar nedeniyle Federasyon lisans çıkartmamıza izin vermiyordu. Kulübümüzün banka hesaplarına bloke konulmuş durumdaydı” dedi. Kulübün üzümlü armasında bile haciz bulunduğunu belirten Başkan Aktaş, “Futbolcu, sigorta, elektrik, vergi, personel, telefon ve firma borçları ortadaydı. İşte bizim devraldığımız tablo bu şekildeydi. Tesisleri ve stadı perişan bir kulüp durumundaydık. Bugüne kadar iyi niyet ve samimiyetle yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Bu sorunların ortadan kaldırılması için uğraşırken ne yazık ki 91 yıllık koca çınarın amatöre düşmesine Bucaspor’un başarısını istemeyenler tarafından engel olamadık” diye konuştu.

‘Önerisi olan konuşsun’

Sosyal medya hesaplarından açıklamarını sürdüren Başkan Aktaş, “Üzümlü armayı kurtarabilmek için bildiğim yolda ilerleyip bu takımın şampiyonluklarını kutlayacağımız günler için tüm adımları atmaya devam edeceğim. Dönemime ait olmayan hiçbir borcu ödemeyeceğimi bu göreve geldiğim gün söyledim. Borç tutarının dökümünü dernekler tarafından onaylı bilançosunu isteyen külüpten alabilir ancak; 8 milyon liralık Dady, 16 milyon liralık vergi ve SSK, 8.5 milyon Ahmet Doğan ve kardeşi, 3.5 milyon lira Çetin Kayışlı, 12 milyon lira eski futbolculara, yaklaşık 10 milyon lira diğer yöneticiler ve piyasa borcunun ödenmesi konusunda acil çözüm önerilerini bildirmelidir. Haricen benden kim randevu talep ettiyse o kişi ve kişiler adını bildirmelidir. Böyle bir talep ortada yok. Kimse bu borçları benim dönemime aitmiş gibi göstermesin. Ben bu takımın sonunu getiren değil kurtulmasını sağlayan başkan olarak anılıcam” diye konuştu.