Ege İnanın güzel günlere!

İnanın güzel günlere!

12.01.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’de son 4 maçında yüzü gülmeyen Göztepe taraftarının önünde ikinci yarının perdesini evinde 4 gollü farklı galibiyetle açtı. Sarı kırmızılıları değerlendiren yazarlarımız “Zorlu yolculuğa iyi başladı. Darısı, Malatya’nın başına” dedi.

İnanın güzel günlere

Bülent Buda: Gürsel Aksel’e gelmeyenlerin canı sıkılmıştır. TV’nin karşısında skorun keyfini çıkardılar. Lakin tribün de bir başka oluyor elbette kazanınca. 18. dakikada bir not düşmüşüm deftere. Atak var skor yok diye. 4 dakika sonra bütünüyle çalışılmış, şaşırtmaca bir duran top kullanımı. Soner nefis indirdi. Atınç müthiş uzandı ve vurdu. Ve açılış başladı. Gerisini de günün futbolcusu Ndiaye getirdi. Aklı, zekası, bitirici vuruşları ile Ndiaye’nin birbirinden güzel golleriyle Gürsel Aksel’e, özüne, formasına dönüşü. Ne güzel koşular, milimetrik paslar, ne etkileyici vuruşlar öyle. Bu Obinna o denli isteği, enerjiyi nereden buluyor? Pompalıyor sanki o kocaman yüreğine. Taşıdığı formanın anlamını, değerini kavramış müthiş bir sporcu bu çocuk. Her türlü kutlanmayı hak ediyor. İkinci yarının yolculuğu iyi başladı. Bu oyunlara, skorlara epey gereksinim var aydınlık, bahar günleri için.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Haftalardır iyi oynadığı halde maç kazanamayan Göztepe, Antalyaspor karşısında hem iyi oynadı hem de iyi oyununu 4 golle süsledi. Bu galibiyette rakibin incelenmesi, zayıf yönlerinin bulunması elbette çok önemliydi. Ancak asıl olan Göztepe’nin Halil, Ndiaye, Baku’dan kurulu ileri üçlüsünün hızıydı. Hız futbolda çok önemlidir. Bunu bu maçta da gördük. Orta alanda Obinna tek kelime ile harikaydı. Soner, özlediğimiz oyununu oynadı. Defans üçlüsü Arslanagic, Atınç ve Angel görevlerini yaptılar. Murat ve Kerim de kendi alanlarını iyi korudular. Verilen görevleri yerine getirdiler. Haftalardır Göztepe’nin mücadale gücünü artıran, oyuncuları en faydalı yerlerde oynatıp en üst düzeyde verim alan Nestor El Maestro da tebrikleri hak ediyor.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Taraftar sizi değil, siz taraftarı oynatırsınız.

Bu cümleye aynen katılıyorum. Bu cümle, başarıya endeksli taraftar ruhunun tanımı anlamına gelmiyor. Sizin sahadaki reaksiyonlarınız tribündeki nabzı belirliyor. Antalyaspor karşısında istediklerini çimlere yansıtmada beceriliydiler. Patlama yaşayan Ndiaye’nin geriden top alması, Halil’in hünerli sol ayağını hissettirmesi, Baku ve Obinna ikilisinin orta alandaki toparlayıcı gücüyle farklı bir Göztepe izledik. Defansif özellikleriyle dikkat çeken Atınç’tan beklenen etkinlik de tam olarak buydu. Uzun zaman sonra dört gol bulmaları, bir maçı gol yemeden tamamlamaları ve öz güven depolamaları açısından kritik bir müsabakaydı. Üst sıralara tutunmak için bulunmaz 90 dakikada hata yapmadan oynadılar. Şimdi ki hedef bunu sürekli kılmak. Böyle yürekli ve savaşçı olduktan sonra puan ve puanları toplamaları kaçınılmaz olacaktır.

Jahovic bilmecesi

Dış transferde Kenan Piric, Francois Moubandje ve Oussama Tannane ile sözleşme imzalayıp iç transferde ise Brown Ideye ve Balazs Megyeri ile yollarını ayıran Göztepe’de golcü Adis Jahovic’in de takımdan ayrılacağı iddia edildi. Göztepe yönetiminin santrfor alması halinde Jahovic’le karşılıklı olarak anlaşacağı iddia edildi. Öte yandan sarı kırmızılılar son olarak San Lorenzo forması giyen Franco Di Santo ile prensipte anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

İnanın güzel günlere

Tadımız kalmadı

Spor Toto Süper Lig’de 13 maçtır galip gelemeyen Altay, Kayseri deplasmanında da takıldı. Kâbustan bir türlü uyanamayan siyah beyazlıları değerlendiren yorumcularımız “Tükendiler, tükettiler, kimliklerini kaybettiler. Parmakla gösterilen takımdan aylardır hiçbir şey üretemeyen oyuncu topluluğuna nasıl geçildi, gerçekten anlamak güç” dedi

Bülent Buda: O kadar belli oluyor ki zorlama diziliş. Eğreti duruyorlar. Her an sıkıntı oluşturabilecek izlenim veriyorlar. Thaciano, Thiam savunmacı. Yeni de değil. Daha önce denendi. “Eylemi bilenler söylemi boş verir”. Özlü sözlerden biri. 86’da rakip skoru tamamlamış. Orta alan Ceyhun çıkıyor, sol bek Özgür giriyor. Takım zaten yenik. Bir fazla yemesinler diye mi? Ya da başka ne? Özgür sezon başından bu yana uzatmalarla ilk kez 9 dakika süre aldı. 61’de Marco ile Bamba çıkıyor, Ahmed Rayan ile Deniz Kadah giriyor. Bir şey değişmiyor. Bütün golcüler haftalardır izinli. Lafın gelişi yazıyorum. Kimse golcü falan da değil. Yine tekrarlıyorum. Marco, 1. Lig golcüsüdür. Bir ötesinde top göstermezler. Öyle de oluyor, izleyenler tanıklık ediyor. Elbette iyi antrenman yapıp iştahlı oynuyorlar. Lakin yaratıcılık, bitiricilik, oyunu yönlendirme, dengeleme görünmüyor. Buhar olmuş. Ben en kötü olasılığı söyleyeyim. Bana kızın, saydırın isterseniz. Bu oyunun geleceği parlak değil. Var olanlarla çözümleyeceğimize göre işe, her hafta mavi boncuk dağıtanlardan başlayın.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altay maalesef Kayserispor deplasmanında da tek golle mağlup olup galibiyet hasretini 13 haftaya çıkardı. Ben dahil maçlarını izleyen herkes, Altay’ın iyi mücadele ettiğini, gücünü sahaya yansıttığını söylüyor. Futbolda gerçek puan cetvelidir. Altay’a oynadığı oyundan dolayı ne kadar övgü de yapsak gelinen nokta Altay adına hiç de iç açıcı değil. Umutsuzluğa da sevk olmamak lazım. Sezon başında harikalar yaratan kadronun gerekli takviyelerle özlenen Altay’ı izleteceğine inanıyorum. Ayrıca Altay adına gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Maç sonrası istatistiklere çok fazla bakmak önemli midir, o tartışılır. Çünkü esas olanı her zaman göstermeyebilir. Ancak merak edip bir göz attım olup bitene. Maç boyunca Kayserispor üç direğine gönderilen 8 şut var. Ve 90 dakika tamamlandığında isabetli şut sayısı sadece ama sadece 1. Kaçan net pozisyon kısmına takıldım anlık. Orada da koskoca bir 0 yazıyordu. Üçüncü bölgeye bakıyoruz maç boyu. Ne yapmaları gerektiği konusunda bilinçsiz şekilde hareket ediyorlar. Bireysel hataların birbiri ardına eklendiği nokta geri kısım. Tükendiler, tükettiler, kimliklerini kaybettiler. Parmakla gösterilen takımdan aylardır hiçbir şey üretemeyen oyuncu topluluğuna nasıl geçildi, gerçekten anlamak güç.

Golcüler suskun

Spor Toto Süper Lig’de son 5 maçını kaybedip, 13 haftadır galip gelemeyerek düşme hattına giren Altay’da forvet oyuncuları son 4 maçta yokları oynadı. Siyah beyazlı takımın hücumda görev alan Bamba, Rayan, Paixao, Rodriguez, Pinares ve Kappel gibi gol silahları bu periyotta sessiz kaldı. Son 4 müsabakada sadece 2 kez rakip fileleri sarsabilen Altay’da bu golleri sağ bek Cebrail ve ön libero Poko kaydetti.