Ege İngilizce eğitimin kalitesi tescillendi

İngilizce eğitimin kalitesi tescillendi

22.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yabancı dildeki eğitim kalitesini bir kez daha kanıtlayarak Dil Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (DEDAK) tarafından, ‘Hazırlık Programı’ 5 yıl süreyle akredite edilen ilk üniversite oldu.

İngilizce eğitimin kalitesi tescillendi

DEDAK’ın 8 ana başlık altında belirlediği kriterlerin tamamını yerine getirerek akredite olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Donald Staub, şöyle konuştu:
İkinci dil de var
“Çalışmalarımızın karşılığını aldık. Dünya vatandaşlığı vizyonuyla yetiştirdiğimiz öğrencilerimize nitelikli bir yabancı dil eğitimi vermek durumundayız. İngilizcenin yanı sıra öğrencilerimize Almanya, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Rusça, Japonca ve Çinceden birini de ‘ikinci yabancı dil’ olarak seçme imkanı sağlıyoruz. Gençlerimiz hazırlığı tamamlayıp bölümlerine geçtiklerinde saydığım bu 7 dilden birini de ikinci yabancı dil olarak alabiliyorlar. Üniversitemizin 500’ü aşkın mezunu, kariyerlerini yurt dışında sürdürüyor. Akademik çalışmaları sırasında aldıkları yabancı dil eğitiminin katkılarıyla kendi işini kuruyor ya da uluslararası şirketlerde görev alıyorlar. Bu başarılar, bizim motivasyonumuzu daha da yükseltiyor.”