Ege İnşaat sektöründe firmaların çözüm ortağı

İnşaat sektöründe firmaların çözüm ortağı

08.06.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Disay İnşaat Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Turguç, firmalara ince işlerde yardımcı olduklarını söyledi “Kendi butik projelerimizi de yürütüyoruz” diye konuştu.

İnşaat sektöründe firmaların çözüm ortağı

Selen Almaç - Marka Portresi / İnşaat sektörünün oldukça hızlı geliştiği İzmir’de, Disay Yapı İnşaat yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Disay, babadan oğula yaklaşık 40 yıllık tecrübesiyle inşaat sektöründe ince işler alanında faaliyet gösteren köklü ve yenilikçi bir firma özelliği taşıyor. İzmir’deki inşaat firmalarının ince işlerini yaparak büyümesini sürdüren Disay Yapı İnşaat,  gelen talepler üzerine İzmir’in birçok ilçesinde kendi butik projelerini inşa ediyor. Kurumsal firmaların ince işlerdeki en büyük partner firmalarından biri haline gelen Disay, 300 kişilik kadrosuyla aynı anda birçok şantiyede hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Öncelikle Disay Yapı’yı biraz tanıyabilir miyiz?

Faaliyetlerimizin ana konusu binaların estetik konusuna ağırlık veren, özen gösteren ince işler alanında yürüyen bir firmayız. Tabii, bu ince işlerle sınırlı kalmadı. Piyasanın bizleri komple kabadan inşaata yönlendirdiğini gördük. Karşıyaka, Buca ve Urla’da kat karşılığı inşaatlara başladık. Hedefimiz başarı odaklı İzmir özelinden ülke genelinde ses getirebilmek. Bu doğrultuda Gıda Çarşısı’nda ve Mavişehir’de yer alan ofislerimizle kaliteli ve hızlı bir şekilde müşterilerimize hizmet vermeye gayret ediyoruz. Ayrıca yine şirketimiz bünyesine Karşıyaka’da Jotun Boya ana bayiliğini de kattık. Hem kendi malzeme teminimiz hem de perakende ve toptan satışlarla boya sektöründe de hizmet vermeye karar verdik.

Haberin Devamı

İzmir, son yıllarda ‘inşaat sektörünün gözdesi’ denebilecek bir şehir. Bu şehirde iş yapıyor olmak size nasıl avantajlar sağlıyor?

En büyük avantajlarımızdan birisi de ülkemizde cazibe merkezi haline gelen İzmir gibi bir kentte iş yapıyor olmamız. Deprem gerçeği ile birlikte kentteki talebin krizleri dinlemediğini gördük. Bizim de köklü bir firma olmamız, mali ve iş gücü bakımında güçlü bir yapıyla sektörde başarılı işlere imza atmamıza sebep oluyor. Büyük ve kurumsal firmalarla çözüm ortaklıkları gerçekleştiriyoruz.

300 kişiye istihdam

Kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?

Disay, inşaat taahhüt firması olarak hizmet veriyor. İnşaatların ince işlerini yapıyoruz. Kaba inşaattan aldığımız binanın alçısını, alçıpanını, boyasını, seramiğine kadar yapıyoruz. İşin gözbebeği, estetik kısmını biz yapıyoruz diyebiliriz. İnşaatların görsel kısmı ile ilgileniyoruz. Disay Yapı İnşaat, 10 kişi ile başladığı sektörde 300’e yakın personelle hizmet veriyor. İnce işler alanında iddialıyız. Kendi ekibimizle inşaat firmalarının işlerini alıyoruz. 30 yıllık bir ekolün devamı olarak bu firmayı kurduk. Kısa sürede İzmir’in dev inşaat firmalarının ince işlerini alan taahhüt firması haline geldik.

Çokça acı ve kayıp yaşadığımız İzmir depreminden sonra İzmirlilerin inşaat firmalarına yaklaşımı nasıl?

Haberin Devamı

Depremin ardından bizim işlere ihtiyaç daha da arttı. Türkiye’nin cazibe merkezi haline gelen İzmir’de inşaat alanında önümüzdeki 5 yıl oldukça hareketli geçecek. Bizde uzman kadromuzla daha da büyümeyi ve daha çok kurumsal firmayla çalışmayı hedefliyoruz. Özelllikle Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova’da inşaat sektörü daha da ivme kazanacak. İnce işlerde alçı, alçıpan, sıva, boya, seramik, şap başlıkları altında hizmet veriyoruz.

Hem insanları yuva sahibi yapmanızı hem de sektördeki büyüklüğünüzü göz önüne aldığımda sosyal sorumluluk projelerine yaklaşımınızı merak ettim…

Yaptığımız işleri sosyal sorumluluk ile taçlandırmak en büyük hedeflerimizden biri. Bu bağlamda onlarca öğrencimizin eğitim yaşamlarına katkıda bulunmak için burs veriyoruz. Bununla kalmayıp madde bağımlısı birçok arkadaşımızın tedavi sürecini ve sosyal hayata katılma sürecine katkı sunmaya çalışıyoruz.