Ege İtiraz olmasın İzmir kazansın

İtiraz olmasın İzmir kazansın

06.01.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İnciraltı planlarının çok yakında askıya çıkacağını belirten İNGEDER Başkanı Karabulut, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’na, “Dava değil, uzlaşı” çağrısı yaptı.

İtiraz olmasın İzmir kazansın

İnciraltı Gelişim Derneği’nin (İNGEDER) çalışmaları sonucu bölgedeki toprak sahiplerinin yıllardır beklediği planlar çok yakında askıya çıkıyor. Sağladıkları başarıya rağmen kentteki “İstemezükçü” zihniyetten çekindiklerini belirten İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, planlara itiraz veya dava açılmasına karşı TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’na çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

“TMMOB bu defa İzmirlinin yararını ve kamu menfaatini düşünmeli” diyen Karabulut, “Gerekirse mücadelemizi adliye koridorlarında vermeye hazırız. Bu sefer arkamızda İzmir var çünkü, haklıyız ve bu planlama sonuna kadar hakkımız” ifadelerini kullandı. İzmir için uzlaşmaya varılması gerektiğini dile getiren Karabulut, şöyle konuştu:

TMMOB’ye seslendi

“Bugüne kadar İnciraltı için hiçbir katkınız olmadı. İnciraltı Çalışma Grubu oluşturdunuz fakat İnciraltı’nın yüzde 99 şahıs mülkiyeti olup, 100 yıldır da bu toprakların sahibi olan bizleri çağırmadınız. Anayasal hak olan tapulu arazilerimizle ilgili karar biz olmadan verilemez. Bizler gökdelen imarı olmadan, İzmir’in yararına bir plan istiyoruz çünkü, biz bu şehrin has evlatlarıyız. Yıllardır mağdur edilmiş, bugün şehrin çöküntü alanı durumuna dönen toprakların sahiplerine planlama istediler diye, kimse “Rantçı” diyemez. Bugünkü İnciraltı’nın arsa simsarlarından başka kime faydası var? Bölgenin planlanarak değerlenmesinin sadece bizlere kazandıracağını söylemek en hafif tabirle çirkinliktir. İnciraltı doğru bir planlama ile şehrimizi her yönden ileri taşıyacaktır. Kamu menfaati gözeten, bu amaçla faaliyet yürüten TMMOB’a açık çağrımızdır.”

Haberin Devamı

Raporlar olumluydu

Diğer STK’lara da seslenen Karabulut, “Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Nisan 2016 tarihindeki “İnciraltı planlamasına karşı değiliz” ortak basın açıklamanızın arkasında lütfen durun. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Balçova Barajı’ndan gelen suyun yıllar önce çekilmesi ve çevrenin yapılaşma koşulları ile tarımın bittiğini açıklamaktan çekinmeyin. Şehir Plancıları İzmir Şubesi, Nisan 2015 tarihinde oda yönetimi olarak kabul ettiğiniz, “Kentlinin ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanması gerekmektedir. Kent içinde kalan bu geniş araziyi kendi haline terk etmek mantıklı değildir” yazan İnciraltı raporunuzun lütfen arkasında olun” dedi.