Ege ‘İyi ki yanımızda’

‘İyi ki yanımızda’

09.12.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastaları için adım attı; piyasada bulunması zor olan ve yüksek fiyatlara satılan gıda ürünlerinden oluşan, 4 bin 20 gıda paketi dağıttı

‘İyi ki yanımızda’

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ömür boyu diyet yapmak zorunda olan çölyak ve fenilketonüri hastaları için destek paketi uygulamasını bu yıl da sürdürdü. Bin 340 hastaya, aile bütçelerine büyük yük getiren özel gıdalardan oluşan 4 bin 20 gıda paketi ulaştırıldı. Un, makarna, irmik, pirinç ikamesi, erişte, yumurta ikamesi, hazır çorba, tarhana, gofret, çikolata, kurabiye, kraker, mısır patlağı, tahıl gevreği, puding, karışık kuruyemiş gibi gıda malzemelerinden oluşan paketler, hem hastaların hem de derneklerin görüşleri alınarak hazırlandı.

Haberin Devamı

Türkiye’ye örnek bir proje

İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Songül Korkmaz, “Türkiye’ye örnek bir proje. Bizi birkaç şehir daha örnek aldı. Ancak en sistemli yardımı İzmir Büyükşehir Belediyesi yapıyor” dedi. Fenilketonüri hastası çocuğu olan Ünal Gülaldı da, “Piyasada bulamadığımız birçok şeyi İzmir Büyükşehir buluyor” diye konuştu. Gülistan Boyacı ise, “İki fenilketonüri hastası kızım var. Büyükşehir iyi ki yanımızda” ifadesini kullandı.