Ege İyilik, online bağışla yayılıyor

İyilik, online bağışla yayılıyor

10.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sükan Türkyılmaz’ın hayata geçirdiği FEEN uygulaması; geri dönüşüm ve kadın istihdamına sosyal sorumluluk bilinciyle katkı vermek isteyenlerin buluşma noktası olmayı hedefliyor

İyilik, online bağışla yayılıyor

Pandeminin getirdiği maddi-manevi sorunlar, afetler ve diğer ekonomik sıkıntılarla birlikte toplumsal dayanışmanın önemi de giderek artıyor.
İzmirli STN Türkyılmaz Sigorta firmasının sahibi Sükan Türkyılmaz, sosyal sorumluluk bilinciyle insan ve çevre odaklı online bir uygulama geliştirerek bağış hareketini dijitale taşıdı. Almanca ‘peri’ anlamına gelen FEEN adlı uygulamanın ücretsiz olarak Android, IOS ve App Gallery’den indirilebileceğini söyleyen Türkyılmaz, “Kullanmadığınız ürünleri bağışlayabilir, geri dönüşüme yollayabilir veya takas ederek doğaya sahip çıkabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek, gıdadan giysiye, mobilyadan ev eşyalarına ve geri dönüşüme gidebilecek atık maddelere kadar herşeyi bu program sayesinde ilgili yerlere ulaştırmanız mümkün. Uygulama içeresinde bağışla seçeneğine tıkladığınızda bulunduğunuz yere en yakın belediye, geri/ileri dönüşüm firmaları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının bağış toplama noktaları ekrandaki harita üzerinde işaretleniyor. Bu kurum ve kuruluşlar uygulama sayesinde kendi bağış toplama noktalarını da sisteme girebiliyorlar. İsterseniz kendiniz teslim edebilir isterseniz de ücretsiz gel al seçeneğiyle ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz” diye konuştu. FEEN uygulamasının, kadın iş gücü ve istihdamına da katkı yapacak bir platform olduğu bilgisini veren Türkyılmaz, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Sürdürülebilirliğe de katkı

“Mobil uygulama üzerinde kullanıcılar 3 farklı hizmete tek tık ile erişim sağlayabiliyor. Bağışla kısmı uygulamanın sosyal sorumluluk kısmı. Dijital dünyada kadınların emeklerini paraya çevirebilmeleri için ev hanımı, terzi, modacı, stilist, fasoncu (üretici) tek çatı altında hizmetlerini diktir ya da yorum al seçeneği altında yayınlayabiliyor. Ayrıca kullanıcılar aradığı hizmeti bulamazsa ihtiyacını yaz butonu altına aradığı hizmet bilgisini yayınlayabiliyor. Burada hazır ikinci el ya da sıfır ürünler paraya döndürülerek kadınlarımıza gelir kapısı olurken, takas yap ve kirala seçeneği ile sürdürülebilir dünyaya katkı sağlanmak amaçlanıyor. Ayrıca, standart tekstil ürünlerinde biraz daha arka planda kalmış büyük beden, tesettür, butik, ihracat fazlası, el işi, çeyiz gibi tekstil de pay sahibi olup daha az bilinen ürünlerin ticaretinin sağlanması da hedefleniyor.”

Haberin Devamı

Uluslararası platforma da taşınacak

Avrupa Birliği hibe destekleri kapsamında ilk aşamayı geride bıraktıklarını ve ikinci aşama tamamlanınca projenin uluslararası ölçekte yaygınlaşacağını da vurgulayan Sükan Türkyılmaz, “FEEN uygulamasının küresel iklim krizi, sürdürülebilir dünya ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi düşünülerek tasarlandı” dedi.