Ege ‘İzmir bizim’

‘İzmir bizim’

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, kentin çözülemeyecek sorununun olmadığını belirtti “Vatandaş, trafik, ulaşım otopark, işsizlik, altyapı kentsel dönüşüm ve göçmenler problemlerinden dertli. Bunların hepsi çözülür” dedi

‘İzmir bizim’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, kent için seferber olduklarını söyledi. Teşkilat olarak zaman zaman yerel yönetimlerin İzmir’de attığı adımları eleştirdiklerini vurgulayan Şahin, “Bu şehrin herhangi bir sakini olarak elbette bizim de İzmir için düşüncelerimiz, fikirlerimiz olacak, biz de İzmir’in ruhuna aykırı olan girişimlere karşı çıkacağız. Bu çok normal bir durum. Asıl anlaşılmaz olan İzmir’in ve hemşerilerimizin karakterine uymayan işler yapmaktır. İşte biz buna karşıyız. Bizim İzmir sevdamızdan kaynaklanan adımları her zaman atacağız. Ne yapalım kenti sevmekten vaz mı geçelim” diye konuştu.
‘Vatandaş bunalıyor’
İzmir’in çözülemeyecek sorununun olmadığını dile getiren İl Başkanı Şahin, “Vatandaşımıza soruyoruz, İzmir’in en önemli sorunları nelerdir diye. Aldığımız cevaplar trafik, ulaşım, otopark, işsizlik, altyapı, kentsel dönüşüm ve göçmenler olarak sıralanıyor. Bunlar çözülemeyecek sorun değil. Birinci sırayı alan trafik sorununa bakalım; kısa vadede yeni yollar açılabilir, toplu ulaşım artırılabilir, deniz seferleri çoğaltılabilir. Vatandaş bunalıyor. Bırakın bir ilçeden bir başka ilçeye gitmeyi, semtten semte bile gitmek artık büyük zorluk. İzmir’de toplu taşım aracı bulmak, özel aracınla yol almak veya özel aracına parkyeri bulmak mümkün değil” şeklinde konuştu.
‘Atatürk’ün şehri’
Deprem ve sel felaketinin ardından devletin halkın yanında olduğunu ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet her türlü ekip ve personeliyle vatandaşımızın yanındaydı. İki felaketin ardından da kentsel dönüşümde adım atılmadı. Altyapıyla ilgili hiçbir girişim yok. İzmir, iyi yönetilmiyor. Burası Atatürk’ün şehri. Bilinen kaynaklara göre 18 defa kente gelmiş. Bunu çok iyi anlamak lazım. Onun karakterinin dışında işler olunca biz gereken tepkiyi veriyoruz, vereceğiz de. İzmir bizim şehrimiz, fethinden kurtuluşuna, sokağından caddesine, antik değerlerinden kültürel birikimlerine kadar. Bu şehirde atılan her adım bizi ilgilendirir. Bu kentin güzelliği için uğraşıyoruz.”