Ege İzmir’de kitap haftası başlıyor

İzmir’de kitap haftası başlıyor

14.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜYAP tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark Fuar Alanı’nda bugün okurlarla buluşacak ve 22 Nisan gününe kadar da açık kalacak

İzmir’de kitap haftası başlıyor

Yaklaşık 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri, dans gösterisi ve çocuk etkinlikleriyle 120 etkinlik gerçekleştirilecek.
17’inci kez düzenlenen fuar bugün saat 12.00’de düzenlenecek olan törenle kapılarını açacak. Gazeteci yazar

Sabahattin Ali sergisi
İzmir Kitap Fuarı’nda yer alacak Sabahattin Ali “Bir Fotoğraf Camı Sergisi”nde, 41 yıllık kısa yaşamına çok sayıda eser ve tercüme sığdıran Sabahattin Ali’nin fotoğrafları sergileniyor. Sergi, yazarın ailesi, çocukluğu, gençliği, Almanya’da yaşadığı yıllar, öğretmenlik, askerlik, evlilik ve babalık dönemleri gibi bölümlerden oluşuyor. 15 Nisan Pazar günü Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin katılımıyla gerçekleşecek olan sergi söyleşisi düzenlenecek. Söyleşide izleyicilerin de katılımıyla, sergi ve yazarın edebiyatçı kişiliği konuşulacak.
Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı tarafından hazırlanan karikatür sergisinde Bedri Koraman, Tan Oral, Erdoğan Başol, Nehar Tüblek, Can Kıraç’ın fırçasından Erdal İnönü çizimleri sergilenecek.

Haberin Devamı

Hollanda’dan dans gösterisi
Fuarın Onur Konuğu Hollanda, kültürüne ait kitapların yer alacağı kitapların yanı sıra bir de dans gösterisi gerçekleştirilecek. Palonia dans grubu, 20 Nisan günü geleneksel halk danslarını sergileyecek. İzmir Kitap Fuarı’nda olacak. İzmir Kitap Fuarı, 11.00-20.00 arası açık.