Ege İzmir’de doğa için 25 adım

İzmir’de doğa için 25 adım

04.11.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2050’ye kadar net sıfır karbon salınımını amaçlayan, “Şehirler Sıfıra Yarışıyor” programına katıldı.

İzmir’de doğa için 25 adım

Programın taahhütnamesini geçen ay imzalayan Başkan Tunç Soyer, “Amacımız doğayla uyumlu, dirençli, refahı yüksek, biyolojik çeşitliliğini koruyan bir şehir ve bir dünya inşa etmek. 2030 yılına kadar İzmir’in yol haritasını çizdik ve bu doğrultuda 25 yenilikçi projeye başladık. Yine İklim ve Enerji için Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalayarak yetki alanımız içindeki sera gazı emisyonunu 2030’a kadar en az yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt ettik. 2050 için de sıfır karbon salımı hedefi koyduk. Şehrimizde ve dünyada tüm canlıların yaşam hakkını korumak için canla başla çalışıyoruz” dedi. Başkan Soyer, 7 Kasım’a kadar BM İklim Konferansı için Glasgow’da olacak ve zirvede dört konuşma yapacak. Büyükşehir, “Şehirler Sıfıra Yarışıyor” programıyla Paris Antlaşması’nın 1.5 santigrat derece hedefiyle örtüşen kararları kabul etti.

Haberin Devamı

10 elektrikli araç daha!

İzmir Büyükşehir, 10 yeni elektrikli aracı MOOV Araç Paylaşım Uygulaması aracılığıyla İzmirlilerin hizmetine sundu. Başkan Tunç Soyer, “Belediyemizin İZELMAN bünyesindeki elektrikli araç filosu 50 taşıttan oluşuyor. Biri benim makam aracım, şehir içi ulaşımda onu kullanıyorum. 2022 yılında 1 milyon liralık tasarruf öngörüyoruz. Filomuza 50 elektrikli araç daha ekleyeceğiz” dedi.