Ege İzmir’de kurban bereketi başladı

İzmir’de kurban bereketi başladı

22.06.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bayrama sayılı günler kala Buca’daki Kaynaklar Kurban Pazarı hareketlendi. Ağırlığı 1 ton 200 kiloyu bulan sığır, 75 bin liradan satışa sunuldu. Pazarlıkta sıkıntılar yaşandı.

İzmir’de kurban bereketi başladı

İZMİR İHA -Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İzmir’de hayvan pazarları hareketlenmeye başladı. Buca’da bulunan Kaynaklar Kurban Pazarı’nda da, kurbanlıklar satışa sunuldu. Türkiye’nin farklı şehirlerinden getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlar, alıcılarını beklemeye başladı. Pazarda küçükbaş hayvanlar yaklaşık 3 bin liradan satılırken, büyükbaş hayvanın fiyatı da cinsine ve ağırlığına göre değişkenlik gösterdi. Büyükbaş hayvanların ortalama fiyatının 27 binden başladığı ifade edildi. Pazarda en dikkat çeken hayvan, ağırlığı 1 ton 200 kilogramı bulan sığır oldu. Şu ana kadar 60 bin lira teklif verilen sığır için biçilen fiyat 75 bin lira olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Satıcılar dertli

Batman Hasankeyf’ten gelen hayvan satıcısı Mehmet Günay, “Pazar 1 Haziran’da kuruldu. Şu ana kadar 8 adet hayvan sattım. Çadırların çoğunda hayvan çok azaldı. Burada 500-600 adet hayvan kaldı. İzmir’in en büyük hayvan pazarı burası. Pazarın en büyük hayvanı bende. Sabri Başkan adında Simental ırkı sığırım var. 1 ton 150 ile 1 ton 200 kilogram arasında bir ağırlıkta. 75 bin lira fiyat biçtik” dedi. Bir diğer satıcı Cihan Kale de, “1 ton 150 kilogram Simental ırkı bir sığırım var. Buraya Sivas’ın Yıldızeli ilçesinden geldik. Bu hayvanımıza 70 bin lira fiyat biçtik. 60 bin lira teklif eden oldu ama kabul etmedim. 65 bin liraya bırakırız” diye konuştu. Afyonkarahisar’dan İzmir’e gelen Halit Bakış, “Geçen yıl toplam masrafımız 125 bin liraydı, bu yıl 250 bini aştı. Geçen yıl 150 liraya aldığımız yem 375 lira oldu. Satın alan için de, satan için de zor” ifadesini kullandı. Pazarın en genç hayvan satıcısı 15 yaşındaki Niyazi Türker ise, “Ben de kendime göre düve satıyorum. Hayvanlar bu yıl çok pahalı. 7 bin 500 liraya kadar satıyorum. 9 binden düşürdüm” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bayraklı’da kuralar çekildi

Bayraklı Belediyesi, Doğançay’daki kurban satış yerlerini bu yıl da kurayla belirledi. Satıcılar kura için tüm işlemleri kendi yaparken, zabıta ekipleri gözlemci oldu. Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda 52’si büyükbaş, 30’u küçükbaş olmak üzere toplam 82 kurban satış çadırından 60’ının tahsisi gerçekleştirildi. Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını hızlandıran belediye ekipleri, satış alanında her türlü tedbiri alıyor. Satıcılar için sabit tuvalet ve duş taleplerini geçen yıl tamamlayan ekipler, yolları ve çadırların çatı aralıklarını da genişletti. Başkan Serdar Sandal, “Bu uygulama hem satıcılar hem de bizim açımızdan oldukça memnuniyet verici. Herhangi bir tartışma ortamına maruz kalmadan yerler belirleniyor. Bayram boyunca da belediye ekiplerimiz sahada olacak” diye konuştu.