Ege İzmir’den bir “Sancar Maruflu” geçti

İzmir’den bir “Sancar Maruflu” geçti

17.08.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir’i Sevenler Platformu, Ulusal Birlik Platformu ve Ege Kültür Platformu Genel Başkanı, Karşıyaka Rotary Kulübü kurucularından,  efsanevi Çarşamba Grubu Daimi Katibi, Örnek Kıdemli Vatandaş, 2001  “Son on yılın en başarılı iletişimcisi”,   2003  “Son on yılın en başarılı sivil toplum lideri” Sancar Maruflu, tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti

İzmir’den bir “Sancar Maruflu” geçti

İZSEV çatısı altında Dario Moreno, Esin Özgener, Ayla Dikmen, Tanju Okan gibi İzmir’in yitirdiği değerleri adına anma ve ödül törenleriyle, ‘vefa’  denince ilk akla gelen ‘İzmir Baba’ Maruflu’nun cenazes bugün Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından, hayat arkadaşı Ayla Maruflu’nun yanında Işıkkent Mezarlı’ğında toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Festivale adı verilecek

Güzelbahçe Belediyesi, hayatını kaybeden Sancar Maruflu’nun ismini yaşatacak. Maruflu’nun, bardacık festivalinin onursal jüri başkanlığını yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Önümüzdeki yıl Payamlı Bardacık Festivalimizi “Sancar Maruflu Bardacık Festivali” olarak yapacağız” dedi.

Başkanlar andı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Maruflu’yu şu mesajla andı: İzmir sevdalısı, vefa anıtı Maruflu’nun vefat haberini büyük üzüntüyle öğrendim. İzmirliler, İzmir’e gönül verenler onu unutmayacak. Kendisine Allah’tan rahmet ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Önceki Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Ah Sancar, Ah İzmir Baba ah. Senin için yazılacak, söylenecek çok şey var ama sözün bittiği noktada ne denir bilemiyorum. Sen sevdiğine kavuşurken İzmir’i yetim bıraktın. Işıklar içinde uyu…” kelimeleriyle acısını paylaştı.