Ege İzmir’e Paris esintisi geldi

İzmir’e Paris esintisi geldi

29.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arkas Sanat Merkezi, “L’Air de Paris – Paris Havası” adlı sergiyle yolu Paris’e düşen Türk sanatçılarının yolculuğunu anlatıyor

İzmir’e Paris esintisi geldi

Arkas Sanat Merkezi “L’Air de Paris – Paris Havası” sergisiyle kapılarını açtı. Sergi, 1945-1968 yılları arasında Türkiye’den sanatın başkenti Paris’e yolu düşen Türk sanatçıların deneyimlediği özgürleştirici dinamikleri ele alıyor. Arşiv belgeleri ve fotoğraflarla desteklenen bütünsel yaklaşım, II. Dünya Savaşı’ndan sonra Paris’e giden Türk sanatçıların, hayatlarında dönüm noktası olan Paris deneyimine ve kendilerini bulma yolculuklarına ışık tutuyor. Serginin açılışında konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Türkiye ve Fransa arasındaki uzun süreli kültürel bağlara ve ilişkilerin önemine değindi, “İki ülke arasındaki kültürel etkileşimin, sanatçıların eserlerine olan yansımalarını yine bu ilişkinin bir sembolü olan Arkas Sanat Merkezi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Fransa İstanbul Başkonsolosu OlivierGauvin de, “Arkas’a iki ülke arasındaki kopmaz kültür bağını İzmir’de yaşatmaya devam ettikleri için teşekkür ederim” diye konuştu. Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası ise, “Sergi; büyük kısmı daha önce hiç sergilenmemiş olan yapıtları arşiv belgeleri ve fotoğraflar ile destekleyerek sanatçıların o dönemdeki deneyimini anlatıyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Fikret Mualla’dan Abidin Dino’ya...

Sergide; LéopoldLévy, Fikret Mualla, Hale Asaf, FahrelnissaZeid, Zeki Faik İzer, Nurullah Berk, Hakkı Anlı, Sabri Berkel, Füreya Koral, Abidin Dino, Hulusi Mercan, Selim Turan, Cihat Burak, Adnan Varınca, Şükriye Dikmen, Avni Arbaş, İlhan Koman, Leyla Gamsız, Lütfi Özkök, Neşet Günal, Nejad Devrim, Mübin Orhon, Nedim Günsur, Traje Dikmen, Adnan Çoker, Turan Erol, Remzi Raşa, Kuzgun Acar, Semiramis Zorlu, Albert Bitran, Oktay Günday, Ferit İşcan, Erdal Alantar, Güneş Karabuda, Yüksel Arslan ve Müzehher Bilen Pasin’den 288 eser yer alıyor. Eserler, 12 Şubat 2023’e kadar görülebilir.