Ege İzmir’in ikinci ‘Şirince’si olacak

İzmir’in ikinci ‘Şirince’si olacak

15.02.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Coğrafi işaretli üzümüyle bilinen ve binlerce kişinin ziyaret ettiği üzüm festivaline ev sahipliği yapan Kavacık Köyü Meydanı, Karabağlar Belediyesi tarafından baştan sona elden geçirilecek.

İzmir’in ikinci ‘Şirince’si olacak

Gelecek günlerde başlayacak çalışmaların ardından meydan, tarihi ve doğal özelliğini yitirmeden yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Haberin Devamı

Albenisi artacak

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, projenin ayrıntılarıyla ilgili vatandaşlara yerinde bilgi verdi, talep ve önerilerini dinledi. Kavacık’ın albenisi daha da artıracaklarını ifade eden Selvitopu, “Köye daha faydalı olsun derdindeyiz. Mart başında başlayacak çalışmaları 3 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Yazın en azından meydan derli toplu olsun. Kavacık’a gelecek yıl da bir “Köy Evi” kazandırmayı hedefliyoruz. Meydanın yanı başında bir yerimiz var. Oraya, düğünlerinizi de yapabileceğiniz 200 kişilik çok amaçlı salon inşa edeceğiz. Burası SİT bölgesinde kaldığı için gerekli izin başvurularında bulunduk. Son aşamada da sokakları düzelteceğiz. Kavacık’ı aslına uygun şekilde koruyup güzelleştirerek, Şirince gibi daha bilinir bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Memurları sevindirdi

Karabağlar Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında imzalanan iki yıllık toplu sözleşmeyle, 417 memur ve 69 sözleşmeli memurlara ilk yıl yüzde 33 zamlı sosyal denge tazminatı ödenecek. İkinci yıl ise yüzde 10’un altında olmaması koşuluyla, enflasyon oranında zam yapılacak. Eğer enflasyon yüzde 10’un altında kalırsa, yüzde 10 oranı geçerli sayılacak.
Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatma Kılınç ile imzaları atan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Çalışma arkadaşlarımızın özlük hakları, moral ve motivasyonları bizler için çok önemli. Onların huzur ve barış ortamı içinde olmaları, hizmetlerimizin kalitesine de yansıyor. Umarım bundan sonra daha sağlıklı bir altyapıyla, çok daha iyilerini imzalarız” ifadelerini kullandı.