Ege İzmirli gençlere müjdeler

İzmirli gençlere müjdeler

31.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bergama’ya BİLSEM kurulacağını; Seferihisar’daki okulların eksiklerinin de tamamlanmak üzere yatırım programına alındığını duyurdu

İzmirli gençlere müjdeler

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun önceki gün İzmir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile yapmış olduğu istişare ve değerlendirme toplantısı, üzerinden 24 saat geçmeden meyvesini verdi. Bergama’ya kısa adı BİLSEM olan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi kurulması kararlaştırıldı. Karar ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Başkan Koştu’yu makamında ziyaret ederek, teşekkür etti. Bakan Özer’e teşekkür eden Başkan Koştu, “BİLSEM ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Artık BİLSEM öğrencileri İzmir’e gitmeden ilçemizde hizmet almaya başlayacaklar. Her bir insanımız yaradılış fıtratı gereği hayata birçok yetenekle başlar. BİLSEM’ler üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur” dedi.
Doğalgaz geldi
Bakan Prof. Dr. Özer, Seferihisar’da da AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın konuğu oldu. Seferihisar’ın eğitim konusundaki sıkıntıları hakkında bilgi veren ve ihtiyaçları karşılayacak projelerini aktaratan Başkan Aydın, “Bakanımızdan projelerimizi yatırım programına aldıracağına dair söz aldık” dedi.
Öte yandan Seferihisar’daki okullara doğalgaz sağlanması konusunda süren çalışmalar kapsamında da güzel haberi alan ilk okul, Muharrem Gülpınar Ortaokulu oldu. Okulu ziyaret eden Aydın, “Çocuklarımızın rahat ve konforlu alanlarda eğitim alması bizim için çok önemli. Önümüzdeki süreçte doğalgaz altyapısı olan tüm mahallelerimiz başta olmak üzere, okullarımızda doğalgaz dönüşümüyle evlatlarımız çok daha konforlu bir ortamda eğitim öğretim görecek. Seferihisar’da doğalgaza erişimi olan tüm bölgelerdeki okullar 2022 yılında doğalgaza kavuşacak” diye konuştu.