Ege İzmirli Ülkü'den müthiş rekor

İzmirli Ülkü'den müthiş rekor

10.12.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde tamamlanan 2021 Türkiye Pist Şampiyonası’nda İzmirli pilot Ümit Ülkü, 11. şampiyonluğunu kazandı ve ulaşılması güç bir rekora imza attı. Ülkü, izleyicisinden alkış topladı

İzmirli Ülküden müthiş rekor

2021 Türkiye Pist Şampiyonası’nda final heyecanı, geçtiğimiz hafta sonu Körfez Yarış Pisti’nde yaşandı. Şampiyonada, Süper Grup ve Maxi Grup yarışlarında pilotlar en iyi performanslarını sergilemek için piste çıktı. Türkiye Pist Şampiyonası Süper Grup kategorisinde matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan ederek yarışı noktalayan Ülkü Motorsporları Takımı Kaptanı Ümit Ülkü, izleyicilerden büyük bir alkış aldı.

Bugüne kadar 8'i pist, 2'si tırmanma olmak üzere 10 Türkiye şampiyonluğunu elinde bulunduran tek milli yarış pilotu olan Ümit Ülkü, 11. kez şampiyon olarak kendi rekorunu geliştirdi. Milli sporcu Ümit Ülkü, "Süper grupta lider geldiğimiz Kocaeli'de matematiksel olarak 2021 sezonunda şampiyonluğumuzu garantilemeyi başardık. Bu şampiyonlukta emeği geçen Ülkü Motorsport ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm pilot arkadaşlarımı da mücadelelerinden ötürü kutluyorum" açıklamasını yaptı.