Ege İZTAŞIT, Kiraz’da da hizmet sunmaya başladı

İZTAŞIT, Kiraz’da da hizmet sunmaya başladı

21.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre edilmesi amacıyla ilk olarak Seferihisar’da yaşama geçirdiği İZTAŞIT otobüsleri, dünden itibaren Kiraz’da da hizmete başladı.

İZTAŞIT, Kiraz’da da hizmet sunmaya başladı

Başkan Tunç Soyer, “Hem minibüsçü esnafını güçlendiriyoruz hem de vatandaşa daha iyi hizmet sunuyoruz” dedi. ESHOT Genel Müdürlüğü ile SS 27 No’lu Kiraz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin imzaladığı protokol gereğince, 3 hatta toplam 9 otobüs ‘Gittiğin Kadar Öde’ tarifesi dahilinde faaliyet gösterecek. İZTAŞIT otobüsleri, Kiraz-İzmir Otogarı (806), Kiraz-Ödemiş (803) ve yeni açılan Kiraz-Beydağ (801) hatlarında hizmet verecek. Sefer saatleri, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden ve akıllı telefonlara yüklenebilen ESHOT Mobil uygulamasından görülebilecek.

Haberin Devamı

‘Marmara Gölü için yarın Salihli’de buluşuyoruz’

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Tunç Soyer, yarın, 22 Mart Dünya Su Günü’nde kurumaya yüz tutan Marmara Gölü’ne dikkat çekmek için ‘Marmara Gölü Yaşasın’ etkinliğine katılacak.
Soyer, Salihli’deki Tekelioğlu köyünde yapılacak etkinlik için Ege halkına çağrıda bulundu. Ege Belediyeler Birliği koordinasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU, Gölmarmara ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi, GEMA Vakfı, Doğa Derneği, Ege Orman Vakfı ve Naturel Rotary Kulübü ortaklığıyla doğaseverler, 22 Mart Dünya Su Günü’nde kurumak üzere olan Manisa’daki Marmara Gölü’ne dikkat çekmek için buluşacak.
‘Marmara Gölü Yaşasın’ etkinliği, 12.00’de başlayacak. Etkinlikle, göldeki yaşamın ve balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için göle su verilmesi gerektiğine dikkat çekilecek.
Başkan Tunç Soyer, yanlış uygulamalar nedeniyle gölün yüzey alanının yüzde 98’lik bölümünün yok olduğunu belirtti, “Ana besleme kaynağı olan Gördes Barajı’nda tutulan su, göle ulaşmadığı için Marmara Gölü geçen yaz aylarında tamamen kurudu. Burada yaşayan kuşlar ve balıkçılıkla uğraşan halk göç etmek zorunda kaldı. Göle ana kaynağından su verilmesi için Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ve yerel halkla ortaklaşa çalışma yürütmeye başladık. Saha araştırmaları 2021 yazından beri sürüyor. 2021 yılında Gördes Barajı’ndan göle su bırakılması için Devlet Su İşleri’ne yazılı başvuruda bulunduk, ama bu talebimiz yanıtsız kaldı” dedi.