Ege Kahvaltısız günde yorgunluk ve ‘algılama azlığı’ yaşanır

Kahvaltısız günde yorgunluk ve ‘algılama azlığı’ yaşanır

25.09.2010 - 00:53 | Son Güncellenme:

Öğünlerin en önemlisi sabah kahvaltısında alınan besinlerin miktar ve içeriği günün verimli geçmesini sağlıyor. Kahvaltı yapılmayınca yorgunluk, başağrısı, algılama azlığı görülebiliyor

Kahvaltısız günde yorgunluk ve ‘algılama azlığı’ yaşanır

Kahvaltı yapılmadığı zaman çocuklarda okul başarısı düşer ve hastalıklara karşı vücut direnci azalır, yorgunluk ve bitkinlik meydana gelir. Doygunluk sağlanmasıyla da bu durum ortadan kalkar. Bedenin düzenli çalışması için kan şekerinin belirli bir düzeyde olması gerekir; kan şekerinin düşüklüğü kadar, yüksekliği de sakıncalıdır. Düzenli aralıklarla uygun miktarlarda beslenildiğinde ise kan şeker düzeyi alçalıp yükselmiyor ve vücut düzenli çalışıyor.

İş verimi yüksek oluyor
Kahvaltıda yeterli protein tüketenlerde iş verimi ve reaksiyon hızının yüksek olduğu gibi, kahvaltı yapmayanlarda iş verimi önemli ölçüde azalır, anlama ve kavrama hızı düşer. Bu kişiler egzersiz yaptıklarında baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetleri meydana gelir. Düşük protein içeren kahvaltıdan sonraki ikinci ve üçüncü saatler arasında kan şekeri açlık seviyesinin altına düşer.

Haberin Devamı

Çocuklar için örnek kahvaltı
- Bir bardak süt, bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir, beş-altı adet zeytin, bir domates ve bir-iki dilim ekmek.
- Bir bardak süt, tahin-pekmez, bir miktar ceviz, iki dilim ekmek, bir tane portakal.
- Bir bardak süt, bir yumurta, bir dilim reçelli ekmek, bir mandalina.
- Bir bardak sütle karıştırılmış tahıl ürünü ve bir çay bardağı taze

63 lezzette dünya ekmeği 22 çeşit peynir Furun’da
Bodrum Barlar Sokağı’nda 40 yıldır kalite çizgisini bozmadan hizmet sunan Yunuslar Karadeniz, Mado, Buğday El Sanatları’nın sahibi olan Mustafa Arıcı yeni şubesini Çeşme Alaçatı çarşıda Furun Cafe & Patisserie adı altında arkadaşı Cenk Özakbaş’la beraber açtı.
Sezon boyunca kusursuz bir hizmet veren mekanın en çok ilgi gören, sabahları 22 çeşit peynir ve ev yapımı reçelden oluşan köy kahvaltısı, içine sakız konan un kurabiyeleri de bir başka damak zevki yaşatıyor.
Her ürün üretildiği yerden getiriliyor
Kahvaltılarda ise Kars’tan getirilen peynir, Trabzon’dan tereyağı, çökelek peyniri, Samsun’dan getirilen mısır unu, özel maya lezzetlere lezzet katıyor.
Furun Cafe & Patisserie’de börek, kurabiye, pasta ve 63 lezzetteki dünya ekmekleri de müşterilerin beğenisine sunuluyor... İzmir’de de bir şube açmayı düşünen Mustafa Arıcı, aynı çeşit ve kaliteye ilave olarak sıcak, soğuk sandviç çeşitleri, öğle, akşam yemeği ve zengin barıyla da hizmet vermeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Kafa dinlemek için mükemmel bir seçim
Binicilik parkurları, butik oteli, ‘Escargot’ ve ‘Şömine’ restoranları, yüzme havuzu, Irish Bar’ı, çevresindeki çam ormanında hazırlanan tracking parkuruyla Konvoy Country Club, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, huzur dolu tatil vaadediyor

Türkiye’nin ilk ‘yavaş şehir’i Seferihisar’daki ‘Konvoy Country Club’, uluslararası standartlardaki binicilik altyapısı ve doğal güzellikleriyle büyük ilgi görüyor. Özellikle hafta sonları için mükemmel bir tatil alternatifi sunan tesiste, kuş sesleriyle uyanan misafirler, bir gün önce bahçeden elleriyle topladığı yeşilliklerle, meyvelerle, mis gibi lavanta kokusu eşliğinde kahvaltı yapmanın keyfini yaşıyor. Yetkililer, sundukları imkanlar hakkında şu bilgileri veriyor:
“Güne, sizler için özel hazırlanan programla devam edebilirsiniz. Birbirinden keyifli aktivitelerden hangisini seçerseniz seçin saatler gece yarısına yaklaştığında kendinizi daha önce görmediğiniz bir gökyüzünün altında bulacaksınız. Her türlü hava koşullunda faaliyet yapılabilen üç manej, özel aydınlatma sistemi ve profesyonel eğitmenler eşliğinde, uluslararası standartlarda, yenilikçi ve detaycı servis anlayışıyla binicilik sporuna gönül verenler, birbirinden özel kulüp atlarıyla son derece keyifli anlar geçiriyor. Bunun dışında kalan zamanlar için de ilgi alanlarınıza göre birbirinden keyifli etkinlikler var. Dilerseniz dağ bisikletiyle keşfe çıkabilir ya da 10 kilometre mesafedeki muhteşem balıkçı köyü Sığacık’ta yelken ve surfle kendinizi rüzgara bırakabilirsiniz. Ayrıca 15 kilometre mesafedeki Urla bağlarını gezerek, kişiye özel yöresel şarap tadım organizasyonlarına da mutlaka katılmalısınız.”
Konvoy Country Club’ın yapımı aşamasında Nalbanthane olarak projelendirilen taş ev, sonradan, kişiye özel yemek konseptiyle ‘Escargot Restaurant’a dönüştürülmüş. Mövenpick, Four Seasons gibi Türkiye’nin önde gelen otellerinin mutfaklarında çalıştıktan sonra, Kayra Wine Akademi ve Nars Boutique Hotels’de şeflik yapan Yılmaz Öztürk, Escargot’ta, kendine özgü tasarımlarıyla dünya mutfaklarını Ege lezzetleriyle harmanlayarak sunuyor. Mevsimsel ürünlere ve misafirlerin isteğine göre sürekli değişen mönünün tek vazgeçilmezi, restorana da ismini veren, şefin bahçesinde özel olarak yetiştirilen taze baharatlarla lezzetlendirilmiş salyangoz spesiyalleri... Mutlaka denemelisiniz... Misafirler ayrıca, şef Yılmaz Öztürk’le birlikte mutfakta eşsiz lezzetlere de imza atabiliyor.

Haberin Devamı

Alsancak’ın yeni lezzet noktası
Dominik Caddesi’ndeki 7ACAFE, günün her saati, herkese ve her keseye uygun lezzetleriyle şimdiden Alsancak müdavimlerinin vazgeçilmez noktalarından oldu. Kahvaltı çeşitleri, hafta sonu geniş brunch seçenekleri, öğlenleri bol alternatifli mönüsüyle 7ACAFE, özellikle, çalışan kesimden de büyük ilgi görüyor.
Öğleden sonralarına özel ‘keyif mönüsü’ ise bol sohbetli keyif dolu saatler vaadediyor. Mekanın akıllarda yer eden lezzetlerinin başında; mercimek köftesi, haşhaşlı kek, yaprak sarma, cevizli-elmalı kurabiye, iskender döner, Tire köfte ve zeytinyağlı çeşitleri geliyor. Akşamları grup yemek siparişleri de alınıyor. Ayrıca alakart mönü doğumgünü kutlamaları, şirket yemekleri ve arkadaş buluşmaları için de özel hizmet veriliyor.

Haberin Devamı


Lezzetli kahvaltı ve yemeğin adresi: SAKIPAĞA SÜT EVİ
Sakıpağa Gıda Sanayii’ne bağlı olarak kurulan Süt Evi, 1923 yılından bugüne süregelen lezzet ve kaliteli hizmet geleneğini müşterilerine sunuyor. Çanakkale asfaltı üzerinde bulunan Süt Evi, alışveriş imkanı, otoparkı, açık ve kapalı çocuk oyun alanlarıyla, özellikle hafta sonlarında nezih bir ortamda kahvaltı yapmak ve lezzetli bir yemek için, bulunduğu bölgenin en iddialı işletmesi haline geldi.
2004 yılından beri hizmet vermekte olan Sakıpağa Süt Evi, hem açık hem de klimalı salonları, tüm Sakıpağa ürünlerinin satın alınabileceği marketi, çocukların rahatça oynayabileceği oyun alanları ile İzmirlilerin gözde mekanı olmayı başardı. Modern tesisi, sıcak ve güvenli ortamı ve lezzetli mönüsü ile Süt Evi’nde kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

İşte, Süt Evi’nin kahvaltı mönüsü
1) Peynir tabağı: Tulum, teneke, taze kaşar
2) Zeytin tabağı: Yeşil ve siyah zeytin
3) Taze portakal suyu, günlük süt, demleme çay
4) Kaşarlı tost, karışık tost
5) Sahanda yumurta, omlet
6) Bal-kaymak tabağı
7) Ballı yoğurt
8) Reçel: Lorlu karadut, mandalina ve ceviz
9) Söğüş domates ve salatalık