Ege Kaptan dümende!

Kaptan dümende!

02.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Kaptan dümende

Spor Toto 1. Lig’de Play Off umutlarını yeşerten Göztepe, zor günleri geride bıraktı. Camianın yüzünü güldüren sarı kırmızılıları değerlendiren usta kalemlerimiz, “Boş tribünlerin ardından artık hasret de bitiyor. Eminiz taraftarıyla buluştuktan sonra izlenmekten daha fazla keyif alınan bir takım olacaklar. Yeter ki içlerindeki heyecan hiç bitmesin” dedi.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Gol onu isteyenleri kucaklar, onurlandırır. Yasin Öztekin golü istiyor, seviyor. Gol (goller) de ona kucak açıyor. Olgunluk, usta evresinde Yasin. Sarı kırmızıya çok şey katıyor. Kvasina’nın fiziği savunmaları ürkütüyor. Bir de atmaya başlasa Göztepe ligin üst sıralarına eklemlenecek. Bir takımın 11’ini ezbere saymaya başladığınızda devamlılık ile çıkışa yönelmiş demektir. Ve de oyunun temposuyla kazanma isteğinin dışa vurumu. Eylemleriyle arkadaşlarını akışa taşıyanlar. Olgunluk çağında İsmail Köybaşı. Dengeleyici ve de skor üretiminde katılımcı. Arda’nın dün bir bugün ikinci maçı. Soğukkanlı, ustalara özgü pozisyon alışlar ve topu mıknatıs gibi kendine çekişi. Yalçın, Ngalina ve final dokunuşu Atanga. Ve de günü taçlandıran üçüncü gol. ‘Gol atmak ketçap gibidir. Sıktıkça devamı gelir’ diyor gollerin tanrısı Cristiano Ronaldo. Sıkmaya devam!

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Göztepe, seyircisiz son maçında güçlü Bandırmaspor karşısında hak ettiği üç puanı aldı. Takım halinde üst düzey bir efor sarf ettiler. Daha iyi pas yaptı. Savunmada dikkatliydiler. Maçın kazanılmasındaki en büyük etkenlerden biri de maça müthiş motiveydiler. Rakibini iyi analiz ettikleri için doğru taktikle oynadılar ve doğru zamanda yapılan oyuncu değişiklikleri de takımı galibiyete götüren nedenlerdi. Yasin hücumda bu takımın en büyük gücü. Kaleci Arda yine çok iyi oynadı. Göztepe disiplinli bir takım tarzını benimsiyor. İkinci bölgede iyi baskı yapıyor. Bu maçta orta sahası da hücuma önemli katkılar verdi. Tarık ve İsmail iki yönlü iyi oynadılar. Geri üçlüde Arslanagic, Emir ve Mihojevic iyi ve hatasızdılar. Göztepe üç puanı aldı. Play Off hattına yaklaştı. Seyircisiyle buluştuktan sonra coşkulu ve seyirden zevk alınan Göztepe’nin uzak olmadığını düşünüyorum.

Mehmet Demirtaş: Yasin, ikinci golünü boş kaleye yuvarlarken kadraja sığmayan enerjisine hayran kalmamak mümkün değil. Atağın içinde kalışı, top takibinin kılçıksız gerçekleşmesi, doğru yer ve zamanda olması gerektiği gibi oradaydı. Vücut zindeliği ve açık saha patlayıcı gücü bu coğrafyalara ender uğrayan cinsten. Bir camiaya katma değeri bu denli yüksek olan oyuncuların duyguları ayakta alkışlanacak kıvamda. Onun önderliğinde kazanmanın kadrini bilmek gerek. En çok o çalışıyor, kolektif oyuna adapte oluyor. Göztepe’nin başarısındaki en dikkat çeken argüman, büyük takım olgusunun aşılanması. Bu sezon istenilen tarifeye uyulursa, ortaya güzel bir sunum çıkabilir. Veyahut tam tersi menzile yaklaşılamaz. Fakat en iddialı takımlardan daha iddialı oynanıp olmazı oldurmaya çalışabilirler. Boş tribünlerden sonra artık hasret de bitiyor. Eminim taraftarlar da sahayı teriyle sulayan oyuncuları görmeyi çok özledi.

Haberin Devamı

Efeler CUP heyecanı başladı

Aydın’ın profesyonel futboldaki öncüsü olan Efeler 09 Spor Futbol Kulübü Altyapı Akademisi’nin düzenlediği ‘Efeler Cup Futbol Turnuvası’ başladı. Efeler Mehmet Anbarlı Spor Tesisleri’nde gerçekleşen turnuvadaki açılış maçında küçük efeler, özel bir okulun futbol takımı ile karşılaştı. Maçın başlama vuruşunu Profesyonel A Takım kaptanlarından Sabutay Alper Bayülken ve İshak Kurt yaptı. Kulüp Başkanı Eymen Atay, Kulüp Müdürü Emre Perçin Doğan, Sportif Direktörü Emre Doğan, Altyapı Koordinatörü Tevfik Ata Tekin ve altyapı antrenörleri, turnuvadaki maçları yakından takip etti.

Haberin Devamı

Göz Göz’de Traore tamam

Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek Göztepe, ara transfer döneminde 3. takviyesini gerçekleştirdi. Sarı kırmızılılar İtalya Serie B ekiplerinden Frosinone’den orta saha Aliou Traore’yi resmen kadrosuna dahil etti. ABD temsilcisi Colarado Springs’ten golcü Michee Ngaline ve Almanya’nın Kaiserslautern takımından ofansif orta saha Hikmet Çiftçi’yi renklerine bağlayan Göztepe, Traore ile 1.5 yıllık mukavele yaptı.

Manisa FK’ya Galatasaray’dan savunmacı

Altaş Denizlispor beraberliğinin ardından Teknik Direktör Levent Eriş’le yollarını ayırıp Yalçın Koşukavak’la 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Manisa Futbol Kulübü, savunmasına takviye gerçekleştirdi. Siyah beyazlılar Galatasaray’ın genç stoperi Metehan Balcı’yı sezon sonuna kadar kiraladı. Sarı kırmızılıların altyapısından yetişen 20 yaşındaki futbolcu, geçen sezon İskenderunspor’da kiralık olarak forma giymişti. 

Haberin Devamı

Savaşan Büyük Altay

Bülent Buda: Ozan’la birlikte altı siyah beyazlı var Keçiören’in eşitlik golünde. Üstelik sevincin, mutlu anların 60 saniye sonrası. Harika bir golle öne geçtiler. Eren’in adam eksilterek kale önüne indirdiği kusursuz top, tam da Marco’luktu. O da birinci sınıf bir plase ile gerçekleştirmiş oldu. Girişte vurguladığımız gibi. Eğer eşitlik golünü yeterli bir süre erteleyebilselerdi, hakemin bitiş düdüğünde skor tabelasında farklı sonuç okuyabilirdik. İçinden geçtikleri bu sorunlu evrede Ozan’dan en uçtaki Marco’ya değin yarışan, savaşan bir takım görünümünü sergilemeleri ile övgüyü hak ediyor tüm futbolcular. Ve de elbette onlara bu duyguyu aşılayan Sinan Kaloğlu ile çalışma arkadaşları. Altay genç, deneyimli karışımıyla ve de yaptıkları işe gösterdikleri saygıyla bu ligde tutunmayı hak ediyor.

Fatih Tanfer: Altay’ı deplasmanda Keçiörengücü karşısında izlerken tek kelimeyle büyük bir gurur duydum. Şampiyonluğa oynayan Keçiörengücü’ne ilk yarıda atak bile yaptırmadı. Sahanın her yerinde pres uyguladı. Kazandığı toplarla hızlı bir şekilde atağa çıkan bir oyun anlayışı vardı. Yüksek tempo, amansız baskı, başta Eren’le kanatlardan getirdiği toplarla etkili hücum yaptılar. Marco Paixao yine golcülüğünü gösterdi. Futbolda yazılı olmayan bir kural, atılan goller sonrası ilk beş dakika çok tehlikelidir. Altay, çok basit bir gol yedi. Olmasa üç puanı alacaktı. Gurur veren Büyük Altay’a herkesin sahip çıkması lazım. Bu zor günleri atlatıp geleceğe umutla bakacağına tüm kalbimle inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Bir işletmenin ürününde kusur varsa talep görmez, kısa süre içerisinde de iflas bayrağını kapıya diker. Futbolumuzdaki yeşil olmayan yeşil çimler de bu şekilde. İzleyene tat vermediği aşikar. Oynayan da çok keyif almıyor olsa gerek. Ankara’da Keçiören’den puan almak kritik bir manevradır. Lakin fazlası olabileceği bir günde elinizde olmayan sebepler buna maniyse boğazınıza düğümlenir o arda kalan 2 puan. Muharrem Cinan, ilk sarı kartı yiyor. Yetmiyor, İbrahim’in bileğini biçiyor. Bu harekete iki kez kırmızı göstersen itiraz eden olmaz. Hücumda oyuncu çeşitliliği kısıtlıyken Paixao’nun kalite skalasını yükseltmesi muazzam bir iş. İzmir’e ceplerinde puan ile döndüler. Bu pastadaki en büyük dilim ise kanat oyuncularının çalışkanlığı, üçüncü bölgedeki hareketliliktir.

Yeniler, takıma renk kattı

Bülent Buda: Altınordu’nun konuğu Bolu’ya yenilenmiş Gençlerbirliği, geçtiğimiz hafta Ankara’da beş attı. Altınordu iki hafta önce İzmir’de korakor, dişe diş adeta savaşarak yendi. Ara transferler, Altınordu’ya belirgin bir güç kattı. Lakin üç maçta kazanılan dört, kayıp da beş puan. Aşağılardan yukarılara tırmanmanın ilk koşulu İzmir’de kaybetmeyeceksin. Oyunun ilk yarısında oluşturulan fırsatlar var. Özellikle final dokunuşlarında Emircan, Metehan, Şeref, Ali Özgün daha yaratıcı ve de üretken olabilselerdi oluşan manzarayı farklı yorumlayabilirdik. İyi ki Bolu tabelayı ikileyemedi. Altınordu’nun maçı döndürebilmesi sergilediği futbolla olanaksızdı. Bu takımda eğer kaptan oyundaysa penaltı atışlarına diğerleri girişmez. Metehan ayrılmadan önce takımın penaltıcısıydı. Ama ne var ki eski camlar bardak oldu. ‘Maçları kaybettiren taktik değil oyunculardır’. Bu sözleri de Liverpool’un efsane menajeri Jürgen Klopp söylemiş.

Fatih Tanfer: Altınordu, Boluspor karşısında son dakikadaki Ahmet İlhan’ın penaltı golüyle bir puanı aldı. Futbolda bir tabir vardır. Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Ancak tehlike bölgesinden çıkabilmesi için üç puanın şart olduğu haftalara giriyoruz. Devre arası yapılan takviyelerin takımı olumlu yönde etkilediği belli. Ayrıca bu maçta da gördük ki skor ne olursa olsun oyunu bırakmama anlayışı Altınordu adına çok önemliydi. Elbette düşme hattında olmasının getirdiği yoğun stres ve gerilim, futbolcuları olumsuz etkiledi. Ancak Ahmet İlhan, Selim, Ali Dere, Metehan gibi tecrübeli ve kadrodaki gençlerle bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Tüm istatistikleri çöpe atalım. Hiçbirisini görmeyelim, söylenenlere kulak vermeyelim. Sadece noktalayamadığınız cümleler, sonlandırdıklarınızdan fazlaysa bir adım öteyi görebilmeniz pek mümkün değildir. Bu takımın en büyük handikabı tam olarak bu.

Metehan fiziksel yeterliliği, güçlü duruşu ile ekstra bir oyuncu. Ama eski rüzgarının şiddetinden eser yok. Kaptan yine, son dakikada hikayeye noktayı koyan isim oldu. İlkinin Metehan tarafından kaçırılıp ihlal sebebiyle tekrarlanan ikinci vuruşta Ahmet İlhan penaltı nasıl atılırın dersini verdi. Gelişim konusunda mantaliteleri sınıf atladı. Fakat kazanmadan kötü psikoloji kabuğunu kırmak da zor iştir. O yüzden bir sonraki randevuda kuşkuya yer vermeyecek futbol ve tabela gerek.

Sergilenen futbol kaliteli değil!

Bülent Buda: Alan dizilişini yadırgadım Levent Eriş’in hoşgörüsüne sığınarak. Sol kanadı öne arkaya etkili kullanan Çağrı kulübede. Sol ayağını iyi kullanamayan Taha Şahin, onun yerinde. Savunma göbeğinde iyi olan Ayberk, savunmanın sağ ucunda. Adem Büyük bu ülkenin 10 golcüsünden biri. Adem bu tantanalı günde 60 dakikayı aşkın alanda. Biraz fazla bence. Sergilenen futbolun niteliğiyle oyunlardan çıkan sonuçlar bence örtüşüyor. Yani bir iyi bir kötü durumu.

Fatih Tanfer: Manisa FK, mehter takımı gibi bir ileri bir geri. Denizlispor karşısına son yaptığı takviyelerle birlikte çıktı. Penaltı gollerinin sonucu tayin ettiği maçta birbirlerini yenemediler. Bu kadro hiç olmazsa Play Off yarışına kalmalıdır. Nasıl olacak? Bu sorunun cevabını, Manisa FK’yı yakından takip eden birisi olarak bulamıyorum. Yalçın Hoca’nın takımı hak ettiği yere taşımasını umuyorum.

Mehmet Demirtaş: Kaleci Samet’in boşa çıktığı pozisyonda Ba’nın yersiz hamlesiyle rakibe ikram edilen penaltının panzehiri, Gakpa’nın sakin sol ayak içiyle, aynı mesafeden gelen şuttu. Bir iki hızlı ayakla yakalanan kontralar dışında organize bir atak yakalayamadılar. O denli kaliteli kramponlardan çıkan oyunun niteliği birkaç gömlek üstte olmalı. Sevgili Teknik Direktör Levent Eriş, bu takıma emek verdi, zaman harcadı, bildiklerini aktarmaya çalıştı. Lakin bu gidişatta da birliktelik sona erdi. Onu hep güzel hatırlayacağız. Yalçın Koşukavak’ın takımın başına getirilmesine de sevindim. Koşukavak, bildiğimiz, tanıdığımız bir isim. Çalışkanlığıyla siyah beyazlılara çok şey katacaktır.

Bodrumspor fark yaratıyor!

Bülent Buda: İsmet Hoca ile arkadaşları günümüz futbolunda birincil özellik olan önce yere sağlam bas, gerekli zamanlarda da gerekli yerlere koş. İşte bu sloganla hakemin bitiş düdüğüne değin asla vazgeçmeyen yerleşik bilinç oluştuğunda bu oyunda kaybettiğinden fazlasını kazanırsın. Bir miktar uzun tuttuk ama bu netameli ligde ilk yılında Bodrum’un iyi şeyleri çoğunlukta. Kenan’ın futbol yaşamının en olgun çağında her bakımdan en üretken sürece ulaşması her türlü övgüyü hak ediyor. İyi futbola direnci, üretkenliği, devamlılığı katamadığınızda işler kötüleşiyor. Yarışmadan vazgeçmeyen bir takım ile var olan kadronun ne tür kullanılacağını bilen bir teknik birim bütünleştiğinde iyi şeyler olabiliyor. Ne diyor muhteşem Johan Cruyff? ‘Top sendeyse sahayı olabildiğince büyült. Değilse olabildiğince küçült.’

Fatih Tanfer: Bodrumspor, geçen haftaki tabirimle evindeki Keçiörengücü maçındaki yol kazasını Adanaspor karşısında telafi edip üç puanı aldı. İyi defans yaptı. Güçlü bir oyun kurgusu vardı. Oyuncuların hareketli ve asla mücadeleyi bırakmayan anlayışlarına İsmet Taşdemir’in 71 ve 77. dakikada yaptığı değişiklikler olumlu yansıdı. Ve Aminu Umar’ın attığı golle üç puanın sahibi oldu. Moral ve motivasyonu arttı. Bodrumspor adına sevindirici bir yön de kadro derinliği birçok sorunu çözüyor. ‘Bu köprünün altından çok sular akar’ demiştim. İşte Eyüpspor, iki maç 0 puan. Şampiyonluk ve Play Off için geride kalan haftalarda büyük bir mücadele olacak. Bodrumspor’un coşkusu, kazanma hırsı bu yarışta büyük artısı.

Mehmet Demirtaş: İlk etkili atak 18’de Gökdeniz ile. Atak sonucu penaltı, Kenan topu filelere yolladı. İkinci tehlikeli akın yaşanırken tabelada 88 işaret ediliyor. Kenan bu kez pası atan tarafken Umar golü buluyor. Bu dakikalar arasında, öncesinde ya da sonrasında hafızalarda yer edecek bir an yaşanmadı Bodrum ekibi adına. Yani kötü günlerinde bir şekilde kazanmayı başardılar. Kesinlikle Bodrumspor’u yansıtan imza oyunlarından bir tanesi sahnelenmedi Adana’da. Lakin alışma sürecinde böyle şeyler doğaldır. Kazandılar, geçen haftanın pansumanını gerçekleştirdiler.

‘Spor yaparak fazla kilolardan kurtulun’

Bostanlıspor Pilates antrenörü, fizyoterapist Ceren Cannar Karşıyakalı kadınlara seslenerek, “Sağlıklı spor yapmak ve fazla kilolarınızdan kurtulmak için sizleri Bostanlıspor’a davet ediyoruz” dedi.

Cannar, “Çalışmalarımızı Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesisleri’nde hafta içi sabah ve akşam saatlerinde yapıyoruz.

Belki yerimiz lüks değil ama sağlıklı spor yapmaya elverişli.

Siz yeter ki sporu doğru olarak yapmak isteyin, buyurun Bostanlıspor’a gelin.

Spor yaparak da fazla kilolarınızdan kurtulun” dedi. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde staj yapan, eğitimini de iyi bir üniversitede alan Fizyoterapist Ceren Cannar, bireysel ve en fazla 8 kişilik gruplar halinde verdiği derslerin sağlıkla bağdaştığını ifade etti.

‘Durumdan mutsuzum’

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Eşin Group Nazilli Belediyespor’un Başkanı Ünal Önal ve Teknik Direktör Mesut Toros değerlendirmede bulundu. Başkan Önal, “Yönetim kurulu üyelerimizin iyi niyetinden şüphe duymuyorum. Ligde iyi sonuçlar alamadığımız için taraftarımızdan özür diliyorum. İleriki süreçte daha iyi sonuçlar alacağız” dedi. Toros ise, “Bu takımda bütünlük sağlama adına her şeyi yaptım. Almayı düşündüğümüz iki oyuncu vardı ama son anda bozuldu. Şu an ki durumdan mutsuzum. Şampiyon olduğumuz dönemdeki gibi sinerji istiyorum” yorumunu yaptı.

Karşıyaka’da kadro güçlendi

TFF 3. Lig 1. Grup’ta şampiyonluk hedefi bulunan Karşıyaka, ara transfer döneminde kadrosunu önemli hamlelerle güçlendiriyor.

İzmir temsilcisi, Isparta 32 Spor’dan ön libero Soner Birinci’ye de imza attırırken, süresiz kadro dışı bırakılan Kerem Pala’yı kiralık gönderdi. Ara transfer dönemindeki 5. takviyesini gerçekleştiren yeşil kırmızılılarda sezon başında Çorumspor’dan bonservisi alınıp geçtiğimiz günlerde kadro dışı bırakılan orta saha Kerem Pala, Ofspor’a kiralandı. Karşıyaka, sezon başında Altınordu’dan kiralık gelen Polat Abay’ı da kadrodan eledi.

Ara transferde kadrodan elenen isimlerden İhsan Furkan, daha önce Darıca Gençlerbirliği’ne imza atarken, Okan Baydemir ise halen kulüp bulamadı.