Ege Karesi’de tüm atıklar geri dönüşüme gidecek

Karesi’de tüm atıklar geri dönüşüme gidecek

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karesi Belediyesi, Balıkesir’in ilk ‘Atık Getirme Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atığın kabul edileceği merkez 1.5 milyon lirası Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe olmak üzere toplamda 4.5 milyon liraya mal oldu.

Karesi’de tüm atıklar geri dönüşüme gidecek

Üçpınar Mahallesi’ndeki Temizlik İşleri Müdürlüğü alanı içerisinde inşası tamamlanan Katı Atık Getirme Merkezi’nin açılışında konuşan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Doğa dostu Karesi’ye hoş geldiniz. Burada eşyalarımız toplanıyor. Kullanılabilecek olanları ayırıp ihtiyacı olanlara ulaştırıyoruz. Bunun haricinde plastiktir, camdır, metaldir bu tür malzemeleri de toplayıp, bunların oluşumundaki elektrik ve suya ihtiyaç kalmadan yeniden kullanılır hale getirilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.
Yeşil kent
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, “Dışarıdan gelen insanlara Balıkesir ile ilgili izlenimleriniz nedir dediğimizde, ilk söyledikleri şey şehriniz çok temiz ve yeşil. Yıllık 450 bin ton çöpün toplandığı bir havzamız, çöp toplama tesisimiz var. Burası şuanda ürettiği elektrik ile 50 bin haneyi aydınlatabilecek elektrik üretiyor” bilgisi verdi. Karesi Belediyesi’nin ve Başkanı Dinçer Orkan’ın örnek çalışmalara imza attığını ifade eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, “Tesis basit gibi gözükebilir. değerli olan maliyet değil, fikir” dedi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise, örnek tesisinin Balıkesir’e öncü olması temennisinde bulundu.