Ege Karşıyaka taraftarına güveniyor

Karşıyaka taraftarına güveniyor

21.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son iki haftada aldığı galibiyetlerle zirve yürüyüşünü sürdüren Karşıyaka’da Teknik Direktör Erman Güraçar, Edirnespor randevusu öncesi değerlendirmelerde bulundu. Hata yapmak istemediklerini dile getiren deneyimli çalıştırıcı, “Coşkulu taraftarımızın desteği ile bu periyodu kayıpsız geçmek istiyoruz” dedi

Karşıyaka taraftarına  güveniyor

TFF 3. Lig 1. Grup’ta son 2 maçını kazanan ve yükselişini sürdüren Karşıyaka, zirve mücadelesinde önündeki 4 karşılaşmanın 3’ünü evinde oynayacak. Bu randevuların ilkine pazar günü Edirnespor karşısında çıkacak yeşil kırmızılılarda Teknik Direktör Erman Güraçar, karşılaşma öncesi değerlendirmelerde buldu. Güraçar, yakaladıkları seriyi devam ettirmek istediklerini dile getirdi. “Son iki haftada aldığımız galibiyetler bizi yeniden rotaya soktu” diyen teknik patron, “Oyun ve bireysel performans açısından daha da gelişmemiz gerekiyor. Özellikle iç sahada yaşadığımız kayıplar bizi olumsuz etkiledi. Geride kalan yedi haftada gol pozisyonu üretme konusunda oldukça başarılı fakat bu pozisyonları değerlendirme noktasında bir o kadar cömert davrandık. Rakiplerimiz bize karşı ekstra motivasyon ve direnç ile oynuyorlar. Hatta maçın oynanacağı statları bile değiştiriyorlar. Bizim her şartta ve her hafta aynı yüksek motivasyonu sağlamamız gerekiyor. Sıralamadaki yerimiz ve puanımız her ne kadar tam olarak istediğimiz seviyede olmasa da, hedefimize yakın duruyoruz. Ligin henüz ilk çeyreği dahi bitmedi. Sakin, sabırlı ve dikkatli olmalıyız. Önümüzde iki iç saha maçı var. Her zaman olduğu gibi coşkulu taraftarımızın desteği ile bu periyodu hata yapmadan geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Üstünlük sağladılar
Karşıyaka, son yıllarda rakibine karşı aldığı skorlara güveniyor. 1967’den bu yana 18 kez birbirleriyle karşılaşan iki takımdan İzmir temsilcisi 10 kez rakibine üstünlük kurdu. Edirne ekibi ise bu maçların ikisinde sahadan üç puanla ayrılırken altı müsabaka ise eşitlikle noktalandı. 1985 yılında 1. Lig’de kozlarını paylaşan iki takımın mücadelesi golsüz sona ererken, 1995’te rakibini dış sahda 2-1 ile gelen Karşıyaka, aynı yıl İzmir’de ağırladığı rakibini bu kez 3-1 yenmeyi başardı. 2021 yılında bu kez 3. Lig’de rakip olan her iki takımın mücadelesi, 4-2 yeşil kırmızılıların zaferiyle neticelendi. Beş ay sonra Edirne’de rakibinin karşısına çıkan Kaf Kaf, 0-0 biten müsabakadan puanla ayrıldı.