Ege Kenti yeniden keşfedecekler

Kenti yeniden keşfedecekler

30.08.2018 - 01:12 | Son Güncellenme:

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılından bu yana sürdürdüğü ‘ücretsiz kent turları’ 2 Eylül’de başlayacak. ‘Homeros Vadisi’, ‘Beydağ Turu’ ve ‘İzmir Tarih Turu’nun yanı sıra Bayındır, Urla Bademler ve Bergama Kozak Yaylası turları olmak üzere 6 farklı etapta yapılacak

Kenti yeniden keşfedecekler

Ücretsiz kent turları ile İzmirlilere yaşadıkları şehri daha yakından tanıma, tarihi ve doğal zenginliklerini görme fırsatı sunuyor. Kentin tarihi ve turistik ören yerlerine günübirlik gezileri kapsayan Kent Turları, profesyonel turist rehberleri eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Tarihi zenginlikler

‘İzmir Tarih Turu’ kapsamında Kadifekale’den başlayan geziler Aziz Vukolos Kilisesi, Emniyet Oteli, Hatuniye Meydanı ve Dönertaş Sebili, Tasarım Atölyesi ve Agora Antik Kenti ile devam edip Kemeraltı Kızlarağası Hanı programı ile son buluyor. ‘Homeros Vadisi Turu’nda Bornova’nın kırsal Kayadibi Mahallesi’nde bulunan Homeros Vadisi’nde doğa yürüyüşü yapılıyor. Beydağ, Bayındır, Bademler ve Kozak Yaylası turlarında ise her bölgenin kendine ait eşsiz doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri deneyimleniyor. 3 güne çıkarılan ücretsiz turla 2 Eylül’de başlıyor.