Ege ‘Kentin çöpünden değer üretiyoruz’

‘Kentin çöpünden değer üretiyoruz’

21.12.2021 - 02:23 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “Daha temiz ve doğayla uyumlu İzmir” vizyonu doğrultusunda 3 yıla yaklaşan hizmet süresinde önemli çalışmalara imza attı.

‘Kentin çöpünden değer üretiyoruz’

Katı atıkların ekonomiye kazandırılması, elektrik ve gübreye dönüşmesi için Harmandalı, Ödemiş ve Bergama’da yaklaşık 700 milyon liralık yatırımla atık depolama ve ayrıştırmada Türkiye’ye örnek tesisler hizmete alındı. 54 milyon liralık bir araç ve konteyner alımı yapılarak ilçe belediyelerinin temizlik çalışmalarına omuz verildi. Hem temizlik kadrosunu güçlendirmek hem de kadın istihdamını artırmak için temizlik ekibine 216 kadın temizlik personeli katıldı. 30 ilçede kampanyalar yapılarak temizlik farkındalığı oluşturuldu. Gönüllülerle birlikte deniz kıyıları da temizlendi. 2020 mart ayında hizmete giren tıbbi atık sterilizasyon tesisinde bugüne kadar 13 bin ton tıbbi atık sterilize edildi.

Haberin Devamı

‘Doğayla uyumluyuz’

İzmir’de çöpü bir kaynak olarak görüp değerlendirdiklerinin altını çizen Başkan Soyer, “Yeni bir döngüsel anlayış yarattık. Bu doğrultuda Türkiye’nin en modern atık yönetim tesislerini hizmete aldık. İzmir’in tertemiz ve doğayla uyumlu bir şehir olması için tam bir irade ortaya koyuyoruz. Yaptığımız yatırımın her bir kuruşunun şehrimize sağlık ve refah olarak geri döneceğini çok iyi biliyorum” dedi.

Robotlar yarıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği First Robotics Competition (FRC) Off Season organizasyonu tamamlandı. Lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotların yarışına sahne olan etkinlik, Mavi İttifakta yer alan Pars Robotics, X- Sharc ve İEL Robotics takımlarının şampiyonluğuyla sona erdi. Kazananlara ödülleri İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen tarafından verildi.