Ege ‘Kentsel dönüşümde cesur adımlar atacağız’

‘Kentsel dönüşümde cesur adımlar atacağız’

31.12.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

5 yılda 5 bin 500 bağımsız yapıda dönüşüm çalışması yaptıklarını belirten İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer “Bu çalışmalar yeterli değil. Hazırlık içindeyiz” dedi.

‘Kentsel dönüşümde cesur adımlar atacağız’

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 123’üncü ve yılın son buluşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenledi. 2023 yılının değerlendirildiği toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “İzmir Terminal Şehir” çalışması, “Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi Yarışması”, kentsel dönüşüm projeleri gibi kent gündemine dair konular masaya yatırıldı. Toplantıda ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda açılan kurslarla otomotiv sektörüne katılan kadın ustalardan söz edildi. Meslek Fabrikası’ndan mezun olan kalifiye kadınların istihdamı için iş dünyasına çağrı yapan Başkan Tunç Soyer, “Gözlerime inanamadım. Bizim ezberimizde ne vardır? Lastikçi erkektir, elektrikçi erkektir, marş dinamosundan erkek anlar. Her biri büyük ezber bozdu. Onların bu başarısı Türkiye’deki birçok kadına da örnek oldu” dedi.  

Haberin Devamı

Liman yatırımı 

Toplantıda İzmir Büyükşehir’in sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmaları da anlatıldı. Başkan Soyer, İzmir’de kentsel dönüşüme ivme kazandırdıklarını, yeni dönemde daha büyük adımların atılacağını söyledi, “2019 öncesinde 950 bağımsız birimde kentsel dönüşüm çalışması yapılmış. Bugün 5 bin 500 bağımsız birimin kentsel dönüşümüyle meşgulüz. Fakat yaklaşık 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor. Bazı radikal ve köklü hamlelere ihtiyaç var. Biz bir hazırlık içindeyiz. Büyük ve cesur adımlar atacağımızı söylemek isterim” ifadesini kullandı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de, “İzmir: Terminal Şehir projesinin hayata geçirilmesi için İstanbul gibi ulaşım altyapısının tamamlanması lazım. İzmir’e hem liman yatırımı, hem de demiryolu yatırımı yapılması gerek” ifadesini kullandı.