Ege Kentte aidiyet duygusu yok!

Kentte aidiyet duygusu yok!

03.06.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hayatının en zor kararlarından birisine imza attığını belirten Sepil, “İzmir’in dinamikleri bu süreçte beni yalnız bıraktı. Maalesef enerjimi tükettim. Tek derdim, Göztepe’yi güvenilir kişilere emanet etmek” dedi

Kentte aidiyet duygusu yok

Berke Mankır Milliyet - Süper Lig’in İzmir temsilcisi Göztepe’de Başkan Mehmet Sepil, flaş bir kararla görevinden haziran ayı içerisinde ayrılacağını açıklamıştı. Taraftarın sorularını yanıtlayan Sepil, kararının kesin olduğunu belirtti. Altınbaş Holding’ten 2014 yılında devraldığı kulübü 2. Lig’den 14 sene sonra Süper Lig’e çıkarıp kalıcı yapan, sarı kırmızılılara Urla Adnan Süvari Tesisleri ve tarihindeki ilk stadı olan Gürsel Aksel Stadı’nı kazandıran Mehmet Sepil, Türk futbol sisteminin bozukluğundan yakındı. Sepil, Göztepe’nin önümüzdeki süreçte daha iyi noktalara taşınması için elini kulüpten çekmeyeceğini de dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Hayallerimi tamamlayamadım’

Başkanlığı yürütebilmenin ciddi bir özveriden geçtiği vurgusunu yapan Başkan Sepil, “Finansal anlamda da büyük bir yükün altına giriyorsunuz. Harcadığım bir kuruştan pişman mıyım, değilim. Doğup büyüdüğüm, yaşadığım şehre değer katmak istedim. Bunun imkansız olduğunu gördüm. Futbolun daha iyi iklimlere ihtiyacı var. Öte yandan da takımınıza aktarabileceğiniz bir enerji gerekiyor. Maalesef ben bu enerjiyi tükettim. Gittikçe yoruldum. Heyecanım ise azalmaya başladı. Hayallerimi tamamlayamadan ayrılıyorum. Ben de isterdim Avrupa’da oynamayı. Olmadı ama elimden gelen her şeyi yapacağım. Transferlerde de icra kurulu yetkili olacak. Ben de gereken desteği sağlayacağım. Tek derdim, Göztepe’yi güvenilir kişilere bırakmak. Umut ediyorum ki böyle bir şey bulacağız. Yeni bir enerji lazım bu takıma. Yurt dışında da Göztepe için böyle bir piyasa mevcut. Göztepe’yi diğer Anadolu kulüplerinden ayıran özellik, tarihi ve taraftarıdır. Kararım kesin. En zor kararımdı ama kesin. Görevimi bırakıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ligin son mücadelesindeki Beşiktaş maçında Göztepeli taraftarların alınmamasına sessiz kaldığını düşünen taraftarlara da seslenen Sepil, “Stada adım atmayarak Göztepeli bir duruş sergiledik. Kendi stadımızda azınlık konumuna düşmemiz kabul edilebilir bir durum değil. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’i özel olarak aradım bizi misafir takım haline getirmeyin diye. Pandemi koşullarını anlatmaya başladılar. Baktım iş kontrolden çıkıyor, maça girecek Beşiktaşlı sayısı artıyor. Ben o statta azınlık olamam. Beşiktaş maçına çağırdığım insanlar benden açıklama bekledi. Biz de gitmedik. Açıklama yapmadım çünkü Antalya maçını düşünerek taraftarımızı tahrik etmemek için yapmadım” ifadelerini kullandı. ‘Kentte aidiyet duygusu yok’ diyen Sepil, “Bizim yanımızda en çok duran kişilerden birisi de İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’dı. Beşiktaş taraftarı olabilir. İşin acı yönü, sana bütün bu süreç içinde, bütün samimiyeti gösteren kişinin o gün seninle karşı karşıya gelmesidir. Taraftarımız da bana sitem ediyor. Ben Göztepe’yi daha az mı düşünüyorum?” dedi.

Haberin Devamı

“Halil’in çıkarılması üzücü”

Sepil, Halil Akbunar’ın milli takımdan çıkarılmasını eleştirerek, “Hiç tartışmasız Türk futbolunun yükselen değeri, milli takıma seçilmemesi büyük haksızlık oldu. Bu sezon 20 gole doğrudan katkı sağladı. Türkiye’deki çarpık futbol anlayışının sonucudur bu olay. Halil gibi bir oyuncu milli takıma girmediyse sadece hocayı değil, beraberinde sistemi de sorgulamamız lazım. Halil dışarıda kalacak bir oyuncu mu?” dedi. Başkan Vekili Talat Papatya ise sosyal medya hesabından, “Sakın üzülme evlat. Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz” mesajını yayınladı.

Narlıdere’ye altyapı tesisleri geliyor

Sepil, “İzmir’de ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kulüplere bir plan dahilinde yardım edeceğini söyledi, Torbalı olayında da en çok üzülenlerden biriydi. Torbalı belediye başkanının açıklamaları akıl alır gibi değil. Tunç Soyer desteğinde Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ sağ olsun 40-50 dönümlük bir yer tahsis etti. İZBAN’a da yakın. Altyapı tesisini her yere yapamıyorsunuz. Ulaşım ve konum çok değerli. Ne var ki 20-25 dönüm bir muvazaalı alan var. Yaşar Üniversitesi’nden alınmış. Şimdi o şerh kaldırılmaya çalışılıyor. Ayrıca Ali Engin’e de çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ay her şey yolunda giderse, Narlıdere Belediyesi ile anlaştık. Süreç tamamlandı, proje hazır, kapalı yüzme havuzu ve 1500 kişilik spor salonu yapacağız. Narlıdere Belediyesi bir salon için düğmeye bastı. Bir spor salonumuz, kapalı yüzme havuzu olacak. İnşaatı tamamen belediye finanse edecek. Yüzme işini de ayrı bir oluşuma devredeceğiz” ifadelerini kullandı. Hentbol şubesine de değinen Sepil, “Hentbolun getirisi sıfır. Bu konunun en heyecanlısı bendim, sistemi görünce soğudum. Ben deli değilim, taraftarın pikselle yürüttüğü şubeyi kapatayım. Sonra hemen klavyeler çalışıyor, kulübün önüne pankart asıyorsunuz. Derneği açmak ise Göztepelilere yapacağım en büyük kötülük olur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Rodrigues’de işlem tamam

Haberin Devamı

Sepil, Portekiz’in Gil Vicente takımından 25 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Lourency do Nascimento Rodrigues’i de kadrolarına kattıklarını açıkladı. Sepil, “Bir oyuncu alıyoruz daha birinci gün çöp diyorlar. Beto’ya da çöp diyordular. Gouffran’ı iyi kakaladılar. Şöyle gol atar böyle gol atar dediler. Adamı bütün hocalar oynattı, defans yaptı. Yeni transferimiz Lourency do Nascimento Rodrigues. Hiç karışmadım, belli sistem içinde yapıldı transfer” dedi.