Ege Keşke İzmir’i kopyalayabilsek

Keşke İzmir’i kopyalayabilsek

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın önemli altın ve kakao üreticilerinden Gana Cumhuriyeti, İzmirli firmalarla işbirliği kurmak için Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Keşke İzmir’i kopyalayabilsek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zengin altın madeni ve petrol yataklarına sahip olan, dünyanın en önemli kakao üreticilerinden Gana Cumhuriyeti’nin temsilcilerini ağırladı.

Haberin Devamı

En iyi belediye

Heyette Gana Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Carlos Kingsley Ahenkorah ve Ankara Büyükelçisi Salma Frances Mancell-Egala ile Gana Ticaret Merkezi Türkiye Temsilcisi Süha Özkan da yer aldı. İzmir’e ilk kez geldiğini belirten Bakan Yardımcısı Carlos Kingsley Ahenkorah, şehrin güzelliğinden çok etkilendiğini söyledi, “İzmir’i kopyalayıp Gana’ya yapıştırsak harika olurdu. Bizim burada isteğimiz, sizin bilgi ve becerilerinizden yaralanabilmek. Sizin deneyimlerinizi Gana’da değerlendirebilmeyi çok isteriz” şeklinde konuştu. Türk firmalarla ortaklık yapmak istediklerini söyleyen Büyükelçi Salma Frances Mancell-Egala ise İzmir’in Türkiye’deki en iyi belediyelerden biri olduğunu belirtti.