Ege ‘Kınık’ı sosyal alanda da geliştireceğiz’

‘Kınık’ı sosyal alanda da geliştireceğiz’

15.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Kınık’ı sosyal alanda da geliştireceğiz’

Geçim kaynağı tarım olan Kınık’a bu alanda yatırımlar yapılacağını, özellikle bir tarım lisesi açılmasının önemli olduğunu belirten Başkan Sadık Doğruer, “Sosyal alanda da hızla gelişeceğiz. Birçok tesis yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer, Milliyet Ege’yi ziyaretinde ilçeyi önemli hizmetlerle buluşturduklarını belirtti; “Bunların devamı için 31 Mart’ta vatandaşlardan destek istiyorum” dedi. Birçok proje ürettiklerini kaydeden Doğruer, tarım ve hayvancılığın yanı sıra, Kınık’ı sosyal olarak da geliştireceklerini vurguladı.

Öğretmenevini bir kültür merkezine dönüştüreceklerini belirten Başkan Doğruer, “25 Aralık’ta ihalesi bitti; yer tespiti yapıldı, yıkım başladı” dedi. Kınık olarak konukevi-otel sıkıntısı yaşadıklarını kaydeden Doğruer, “Az yataklı, 71 model bir öğretmenevi vardı. Şimdi 7815 metrekare alanda bir merkeze dönüştürüyoruz burayı. Bodrum katında spor kondüsyon merkezi, kapalı yüzme havuzu, iki sauna, bir de berber olacak. Üst katında, yaklaşık 1000 kişiyi ağırlayacak, çok amaçlı düğün salonu ile 200-250 kişilik kafeterya yapılacak. 350 kişilik amfi, tören alanı, 50 kişilik cep sineması, 75 kişilik de otel yer alacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aquapark sürprizi

Deniz Yaşam Vadisi’nde ‘kendin pişir, kendin ye’ tarzında planlanan yerin birkaç güne hizmete açılacağını belirten Başkan Doğruer, “Bir de Poyracık’ta aqua park ve düğün salonu yapıyoruz. İhaleye verdik. Aquapark, 17 Temmuz’da bitirilecek. 15 bin metrekare alanda bir aquapark, kır düğün salonu, havuz ve restoran yapılacak. İlbank’tan ihalesi tamam” dedi.

İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım’ın ulaştırma bakanı olduğu dönemde mevcut İZBAN ihalesinin yüzde 20 iş artışına Kınık’ın sokulduğunu belirten Doğruer, bu konuda şu vurguları yaptı: “Böylece, Kınık en az 2 yıl öne geçmiş oldu. Hazırlıksız oldu. Tamam dedik, 21’inde varsa Aliağa, Çandarlı, Bergama ve bunun içine Kınık’ı katın, alan firmaya yüzde 20 iş artışıyla bunu da dahil edelim. Demiryolu Bölge Müdürü, bize bir ihtiyaç raporu hazırladı, biz de bir talep yazdık. Gelen firmaya bunu ilave ettiler. Fakat çalışmalar önce Aliağa’dan Bergama’ya, daha sonra Bergama’dan Kınık’a olacak. Biz ihaleye kuşbakışı tepeden girmiş olduk. Süreç bizim için biraz daha uzun olacak.”

Haberin Devamı

Gençlik merkezi

Bir gençlik merkezi projeleri olduğunu ve ihalenin 18 Aralık’ta yapıldığını belirten Sadık Doğruer, “Belediye olarak hastanenin yanında, stadyumun önünde 9300 metrekare yer verdik. İmarını da Büyükşehir vermedi gençlik merkezinin. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan resen yaptırdık. Biz belediyenin yerini gençlik merkezine veriyoruz, onda bile 6-8 ay uğraştık. 3750 metrekare bir merkez. İhalesi yapıldı, herhalde temeli bir aya kadar atılır. Güzel bir proje o da. Kapalı alanı var 2 kat, bir de bodrum katı var 3 kat” diye konuştu.

‘Kınık’ı sosyal alanda da geliştireceğiz’

Tarıma lisesi açacağız

Kınık’ın ihtisasa dayalı tarım organize bölgesi ilan edildiğine vurgu yapan Doğruer, “Artık sektörel bazda teşvik kapsamına alınıyor” dedi. Bakanlık yetkililerinin fizibilite çalışması yaptığını belirten Doğruer, Kınık’ın can damarının tarım olduğunu belirtti, “Burada bir tarım lisesi olmalı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’yle de konuştuk. İhtisas organize sanayi bölgelerinin içinde zaten bir eğitim tesis alanı ayırılmak zorunda yönetmelik gereği. Oraya da tarım lisesi koyacağız. Bir tane de toprak mahsulleri kurutma ofisi olacak. Madencilikle ilgili bir bölüm de açılabilir. Ayrıca bizim kendi madenimiz var. Burada şimdiden 460 kişi çalışıyor. Haziranda bitiyor, o zaman 1500 kişi çalışacak” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Sağlık yatırımı yerinde olur’

Binali Yıldırım’ın bu konuda kandilerine müjde verdiğini dile getiren Başkan Doğruer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce yüksekokulla başlar bu iş. Bakırçay Üniversitesi’nin bir kolu olabilir. Bunun da kesinlikle tarım olması lazım, maden olabilir. Ben bir de sağlık meslek yüksekokulu peşindeyim. Meslek olarak bana yakın bir şey. Yeni açılacak devlet hastanesi ve uygun bir FETÖ’den geçen okul var. Sağlık meslek okulu mezunu kolayca iş buluyor. Mecburi hizmeti var, çıkıyor iyi paraya başlıyor. Madencilik olursa, bu açılan madenlerde staj sahası ve iş sahası olabilir. Zaten Kınık’ın evladına baktığınızda ya çiftçi ya madenci.”

Kavun ve kurutma domates

Haberin Devamı

Bakırçay’da güneşte kurutulan domates ile Sucahlı kavununun Kınık’ın özel tarım ürünleri olduğunu vurgulayan Başkan Sadık Doğruer, “Kavunumuz kesinlikle tescil olabilecek bir ürün. Markalaşma ve coğrafi işaret konusunda adımlar atılacak” dedi. Kınık’ın İzmir’in gelişmeye açık,önemli ilçelerinden biri olduğuna vurgu yapan Doğruer, “Belediye olarak, çalışmalarımızı halkımızın beklentisi doğrultusunda sürdürüyoruz. İlçemize ne yararlı olacaksa o doğrultuda çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

‘Kınık’ı sosyal alanda da geliştireceğiz’

İlmeklerdeki zarafet

Başkan Sadık Doğruer, “Kadınlarımız için kilim dokuma atölyelerimiz var. Günde 40 lira alıyorlar ve sigortaları var. Dokunduğunda üretilen kilimi biz belediye olarak satın alıyoruz. Bunu hediye ediyoruz. Bazı kilimleri de internetten pazarlayan iki firma var. Nihat Zeybekci, ilk geldiğinde “Bizim böyle bir projemiz var. 20 bin kadına istihdam sağlayacağız” dedi. Bu proje, Kınık ve Kiraz’dan başlayacak” diye konuştu.