Ege Körfezde yaşam canlanıyor

Körfezde yaşam canlanıyor

29.10.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İZSU ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin yürüttüğü çalışma, İzmir Körfezi’ndeki iyileşmeyi gözler önüne serdi.

Körfezde yaşam canlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Körfez’deki canlılığı destekleyecek Yaşayan Körfez yatırımları Nisan ayında duyurulmuştu. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile yürütülen Körfez izleme çalışmaları kapsamında 67 istasyonda su örneklemesi yapılıyor. Oşinografik gözlem çalışmaları kapsamında, su kolonundan sediman örneği alınırken deniz canlılarından da örnekleme yapılıyor. Bu örnekler Tübitak MAM’a ait laboratuvarlarda değerlendirilip, raporlanıyor.  

Haberin Devamı

Mavişehir TOKİ, Yasemin Cafe önü, Bostanlı Pazar Yeri karşısı, Karşıyaka Yelken Kulübü, Alsancak İskele, Konak, Göztepe İskele, Poligon Deresi, Engelliler Parkı ve Özdilek önü olmak üzere 10 noktadan alınan numunelerde E.coli ve enterokok/Fekal Stretococ değerleri ölçüldü. Mevzuat limit değerinin çok altında kalan analiz sonuçlarıyla, iç Körfez’in iyi-orta derecede yüzülebilir alan kategorisine girdiği tasdik edildi.  

Açıklamalara göre koku problemine ilişkin şikâyetler yüzde 90 oranında azalırken, Körfez’deki olumlu gidişat bilimsel verilerle de onaylanıyor.