Ege Küllerinden doğuşun kenti!

Küllerinden doğuşun kenti!

09.09.2023 - 02:25 | Son Güncellenme:

İş dünyası temsilcileri, 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü mesajlarla kutladı, “Türk milletinin vurulmak istenen zincirleri parçalayıp attığı bir destandır…” dedi.

Küllerinden doğuşun kenti

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener:

Haberin Devamı

“İzmir’in ticari geleneğinin güçlü olması nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 17 Şubat-4 Mart 1923 tarihleri arasında toplanan İzmir İktisat Kongresi, Türkiye’nin geleceğine damga vuran en önemli buluşmadır. Bizler, saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok ilke ev sahipliği yapan müstesna bir kentin paydaşlarıyız. Bu nedenle çalışmalarımızı kentimizin tarihi misyonundan aldığımız motivasyonla yürütüyor, projelerimizin kentimizin ilkler kültürüne uygun olmasına özen gösteriyoruz. İzmir’imizin, yeni nesil teknolojiler ile inovasyon ve girişimcilikte dünyaya öncü olması en temel hedefimiz.”

Küllerinden doğuşun kenti
Mahmut Özgener

Küllerinden doğuşun kenti
İTB Başkanı Işınsu Kestelli:

“Sadece bir kentin işgalden kurtuluşunun yıldönümü değil, Türk milletinin vurulmak istenen zincirleri inanç ve birlik içinde parçalayıp attığı bir destandır 9 Eylül… Barışın, özgürlüğün, küllerinden doğuşun ve Cumhuriyetin kentidir... Bizler, genç Cumhuriyetin yeşerip büyümesinde hayati rol oynayan tarıma dayalı ekonominin, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına da damga vurabileceğine inanıyoruz. Borsa olarak hayata geçirdiğimiz İzmir Tarım Teknoloji Merkezi, Ege Gastronomi Projesi, paydaşı olduğumuz tarıma dayalı organize ihtisas sanayi bölgeleri ile bunu başarabileceğimizi de gayet iyi biliyoruz.”

Haberin Devamı

Küllerinden doğuşun kenti
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar:

“9 Eylül, tarihin akışını değiştiren zaferin, bu kırılma noktasının mihenk taşıdır ve sadece İzmirliler için değil, bütün Türk milleti için çok anlamlıdır. Çünkü 9 Eylül, İzmir ile Türkiye’nin de düşman istilasından kurtuluşunu müjdeler. Atatürk’ün İzmir için çok özel bir vizyonu vardı. O, ‘Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın’ derken çok bilinçli bir yaklaşım sergilemekteydi. İktisat Kongresi’ni de bu nedenle İzmir’de düzenlemişti. İşte bu yüzden İzmir, Türkiye’nin kalkınma ve sanayileşme bayrağını taşıyan çok özel ve çok önemli bir şehirdir.”

Küllerinden doğuşun kenti
EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer:

“9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun tarihte sembolleştiği, bağımsızlık mücadelemizin simgesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu zafer, Türk milletinin gücünü ve kararlılığını sembolize eder. İzmir’in kurtuluşu, genç nesiller arasında da büyük bir öneme sahiptir. Bu dev miras, başta gençler olarak hepimizin sorumluluğundadır. Tehditleri bertaraf ederek, geleceğe emin adımlarla yürümemiz yine sadece bir asır önceki mücadele ruhuyla mümkün olabilir.”

Haberin Devamı

Küllerinden doğuşun kenti
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi:

“TÜİK verilerine göre 2022 yılında Türkiye’de en fazla ihracat yapan ikinci il olan İzmir yüzde 16 artışla 17 milyar 244 milyon dolarlık ihracatla Ege Bölgesi ihracatının yüzde 54’ünü gerçekleştirdi. Biz ihracatçılar, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için 7 gün 24 saat üretmeye ve ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz. Farklı kültürlerin, inançların binlerce yıldır bir arada barış içinde yaşadığı kadim İzmir, hep var ol…”

Küllerinden doğuşun kenti

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:

“İkinci yüzyılına girdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin üstün değerlerinin hepsini bünyesinde toplayan en özel kentimiz İzmir, bu özelliklerini yüceltmeye, laik ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkan anlayışını korumaya devam edecektir. 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun tüm Türkiye için kutlu ve mutlu bir gün olduğunun da bilinciyle tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü kutluyorum.”

Haberin Devamı

Küllerinden doğuşun kenti
İESOB Başkanı Yalçın Ata:

“İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu, aynı zamanda bu şanlı mücadelenin sona ermesini simgelemekte, Kurtuluş Savaşı’nın şerefli zaferini taçlandırmaktadır. Esnaf sanatkarlarımız ve teşkilatları, böyle kutlu bir anlayışla kurulan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek amacına hizmet etmeyi, devletine milletine sahip çıkarak ülke gelişimine destek olmayı görev bilmektedirler.”

Küllerinden doğuşun kenti

ESİAD Başkanı Sibel Zorlu:

“9 Eylül’ü, gelecek nesiller için bizlere, tüm İzmirlilere emanet edilmiş bir miras olarak görüyoruz. ESİAD olarak, bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkmayı görev sayıyoruz. Güzel İzmir’imizin kurtuluşunun 101. yılında, sanayiden tarıma, bilimden sanata kadar her alanda kentimizi daha aydınlık günlere taşımanın sorumluluğunu asla unutmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, İzmir’in ve ülkemizin yarınları için çalışmaya devam edeceğiz.”