Ege ‘Kültür ve sanatın başkenti olacak’

‘Kültür ve sanatın başkenti olacak’

24.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Burhaniye Belediyesi’nin 32. kez düzenleyeceği Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor. Başkan Deveciler, herkesi davet etti

‘Kültür ve sanatın başkenti olacak’

Burhaniye Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 32. kez yapılacak Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali, 25-30 Ağustos günleri arasında sanatseverleri ağırlayacak. 6 gün boyunca Ören, İskele ve Öğretmenler mahallelerinde yapılacak festival, panel, söyleşi, tiyatro ve dinletilerin yanısıra, her gece Taylıeli Amfi Tiyatro’da Hadise’den Gökhan Tepe’ye, Derya Uluğ’dan Buray’a kadar ünlü isimleri ağırlayacak. Ayrıca Ören Plaj’da düzenlenecek gençlik konserlerinde Gökçe, Moğollor, Sena Şener, Madrigal, Eypio, Flört gibi isimler sahne alacak. Organizasyon kapsamında İlkay Akkaya ve ‘Aziz Nesin Kabare’ adlı oyunuyla Levent Üzümcü Tiyatrosu da, Burhaniyelilerle buluşacak. Sünnet şöleni gerçekleştirilecek, çocuklar için pek çok aktivite düzenlenecek. Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği karikatür yarışmasının resimleri de sergilenmeye başlandı. Belediyenin ev sahipliğindeki sergi, 3 Eylül’e kadar Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nin fuaye alanında gezilebilecek. 
Burhaniye’de sanatı sevgiyle, kültürü dostlukla buluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Ali Kemal Deveciler, “Kültür sanat bizi besleyen, ümitleri yeşerten, büyüten bir olgu. Bizim olmazsa olmazımız. Her zaman, her ortamda söylediğimiz gibi, Burhaniye makus talihini sizlerin de desteğiyle yenecek. Burhaniye kültür, sanat ve turizmin başkenti olacak” dedi.