Ege Kurabiyelerin prensi

Kurabiyelerin prensi

07.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Levent Doğanoğlu, 25 yaşında... iktisat fakültesi mezunu ama dört kuşaktır sürdürdükleri unlu mamülcülüğü seçmiş.. Keşfettiği leziz kurabiyeleri tüm Türkiye'ye tattırmak istiyor

Kurabiyelerin prensi





Yıl 1991... Bir doktor arkadaşımla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde dolaşıyoruz. "Burada çok güzel, sağlıklı kurabiyeler var" demiştik. Yulaflı, kepekli kurabiyelerden alıp, çayla afiyetle yemiştik. O zamandan bu yana 13 yıl geçti ve o kurabiyelerden artık yok. Ancak, birbirinden değişik kurabiye çeşitleri ile Alsancak Unlu Mamüller hala aynı yerde. İzmir'de, hele Alsancak'ta yaşayıp da o kurabiyelerden yemeyen yok gibidir. "Nerede o eski tatlar" demiyorum. Çünkü, lorlu, çikolatalı, üzümlü kurabiyeler ve susamlı simit eski tatları aratmıyor. "Bu güzel kurabiyeleri nasıl tanıtırım" derken, genç işletmeci Levent Doğanoğlu'yla dükkanda buluşmak üzere sözleştik. Gittiğimde Levent Bey ve personel tam takım oradaydı. Bir yandan yeni kurabiyeleri tadarken, bir yandan da unlu mamül işine nasıl girdiğini, geleceğe ilişkin planlarını anlattı.


25 yaşında, İzmir doğumluyum. Çocukluk yıllarım burada, Alsancak'ta geçti. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. Doğduğumdan beri bu işin içindeyim.


Dedemin babası Torbalı'da küçük bir kara fırın ekmek fabrikası kurmuş. İkinci kuşak dedem bu işe devam ediyor. Babam da, diş hekimi olduğu halde baba mesleğini sürdürmeye karar veriyor. Tam 18 yıl önce Alsancak Unlu Mamüller adıyla burayı açıyor. Sanırım İzmir'de en eski hala devam eden unlu mamülcülerden biriyiz.


Yaptığımız işi çok seviyoruz. Çok iyi bir ekip organizasyonu var. İmalatta çalışan personelimiz kurulduğundan beri değişmedi. Sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Diyelim ki bir arkadaşımız ya da müşterimiz İstanbul'da bir kurabiye yemiş ve çok beğenmiş. Oraya gidiyor, yiyor ve gelip o lezzeti yakalamaya çalışıyoruz. Bazen, kilolarca malzeme, zaman harcıyor ve deniyoruz. Ama çoğu zaman, aradığımızdan daha güzel lezzetler yakalıyoruz. Yaklaşık, 35 çeşit kurabiyemiz var


Susamlı, üzümlü, tarçınlı, lor kurabiyeleri ile tahinli boyoz, tereyağlı gevrek ve Karaköy poğaçası. Ayrıca kepekli ve diyet kurabiyelerimiz de var.


Müşterilerimizden çok talep geldi. "Size ulaşmak çok zor oluyor" dediler. Yaklaşık 5 ay önce Bornova'da yeni yerimizi açtık. Güzelyalı, Karşıyaka hatta İstanbul ve Ankara'da da düşünüyoruz.


Arada ihracat işleriyle ilgilendim ama kan çekiyor galiba. Bir de oldukça fazla zamanımı alıyor ve başka işle uğraşma fırsatım kalmıyor zaten. Bu işi seviyorum. Ve geliştirmek istiyorum.


Kahvaltı dükkanda. Her sabah peynirli dereotlu bir poğaçamız var, onu yemeği seviyorum. Bir de bazen tahinli boyoz. Öğlen iyi bir et - tavuk yemeği... Ev yemekleri yapan lokantaları tercih ediyorum. İkindi de, çayla tatlı kurabiyelerimizden bir iki tane yiyorum. Akşamları haftada iki gün evde, diğer günler dışarıda arkadaşlarla oluyoruz.


Yemekle alkol almam. Ortama göre viski içmeyi severim.


Her hafta mutlaka sinemaya giderim. Tiyatroları da takip etmeye çalışıyorum. Yatmadan önce her gün en az yarım saat kitap okurum. En son, bir polisiye roman olan Kurtlar İmparatorluğu'nu okudum. Bunun dışında düzenli spor yapıyorum. Haftada iki kez tenis oynuyorum. Düzenli bir spor merkezine de devam ediyorum.


Böyle bir işte olup da olmaması mümkün mü? Her gün nasıl olmuş, diye 35 çeşit kurabiyeyi bile tatmak kilomu korumakta zorlanmama neden oluyor. Bornova şubemizin açılışı döneminde 4 - 5 ay spor yapamadım, düzenli beslenemedim. O dönemde kiloyla sorunum oldu. Ancak, rutin hayatıma dönünce her şey yoluna girdi.


En büyük hayalim kurabiyelerimizi tüm Türkiye ye tattırmak. En iyiyi, en uygun fiyatlarla halkla buluşturmak.

Uzman gözüyle
Fazlası şişmanlatır
Unlu mamüller yağ, un ve şekerden oluşan kalorili yiyeceklerdir. Tüketirken kontrollü olmak gerekir. Levent Doğanoğlu genç oluşu nedeniyle bunları tolere edebilir. Ancak ilerleyen yaş nankördür ve enerji harcamasının azalmasına neden olur. Sporu düzenli yapması çok güzel. Bunu yaşam boyu sürdürmeli. Alkolü az düzeyde ortamında tüketmesi, hiç sigara kullanmaması ve düzenli öğün alışkanlığı artıları.
Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi No: 29 Alsancak, Tel: 464 93 93,
Mustafa Kemal Caddesi No: 25 Bornova / İZMİR Tel: 373 33 38

Mönüden
Tahinli boyoz: 400 bin lira
Kurabiye (Kg): 8 milyon lira
Profiterol: 1 milyon 500 bin lira




EGE