Ege Kuşadası, 29 Ekim’i sporla içiçe geçirdi

Kuşadası, 29 Ekim’i sporla içiçe geçirdi

01.11.2022 - 00:11 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Çocukları Spor Şenliği ile 29 Ekim’de miniklere bayram hediyesi veren Kuşadası Belediye Başkanı Günel, “Çocuklara Cumhuriyet coşkusunu yaşatıp önemini kavramalarını istedik” diye konuştu.

Kuşadası, 29 Ekim’i sporla içiçe geçirdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası’nda da büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Çocukların, bayram coşkusunu eğlenerek ve spor yaparak yaşaması amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Cumhuriyet Çocukları Spor Şenliği” miniklere unutulmaz bir gün yaşattı. Şenlik için özel olarak hazırlanan Ada Kültür Merkezinde her bölümde spor yapma şansı bulan çocuklar bugüne kadar bilmedikleri farklı spor dallarıyla tanışma ve deneyimleme şansı buldu. Spor istasyonlarının yanı sıra oyun alanları ve Survivor parkurunda gün boyunca vakit geçiren minikler ünlü sunucu Cem Arslan’ın keyifli sunumu ve DJ müziğiyle de Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.

Haberin Devamı

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de, alanda çocuklarla beraber spor yaparak onların coşkusuna ve heyecanına ortak oldu. Voleybol, tenis ve mini golf parkurlarında minik sporcularla birlikte mücadele eden Günel, 29 Ekim’i şu sözlerle kutladı:

Emaneti koruyacaklar

“Atatürk, Cumhuriyeti çocuklara emanet etti. Cumhuriyetin yaşaması, onun hedef gösterdiği şekilde ilelebet yaşaması ve daha ileriye gitmesi ancak çocukların Cumhuriyet’e sahip çıkmasıyla, kıymetini bilmesiyle ve hissetmeleriyle mümkün olabilir. Bunun en güzel yolunun da spor olduğuna karar verdik. Çünkü spor, hem çocuklarımızın ruhuna, hem de Cumhuriyetimizin dinamizmine uygun. Cumhuriyetin çocuklarla anılması çok güzel. Cumhuriyet Çocukları Şenliği önümüzdeki yıllarda da devam edecek.”

Haberin Devamı

Balçova, marşlarla sokakları inletti

Balçova Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kortejinde binlerce vatandaş 190 metrelik Türk Bayrağı ve marşlar eşleğinde kilometrelerce yürüdü. Ardından Grup Gündoğarken ve Anıl Yülek’in verdiği konserle Cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşandı. Sahnede Onuncu Yıl Marşı’na eşlik eden Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Cumhuriyet’i yaşayacağız ve yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet’i çocuklarımıza daha güçlü bir şekilde emanet edeceğiz” dedi.

Didim meydanlara aktı

Kütür ve sanatın kenti Didim’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Didim Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen fener alayı, Cumhuriyet Kent Meydanı’nda son buldu. Fener alayının ardından ünlü sanatçı Manuş Baba sahne aldı. Manuş Baba, sevilen şarkılarının yanı sıra marşları da seslendirdi. Didimliler şarkılar ve marşlarla Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

Karesi’de Cumhuriyet için pedala bastılar

Bu yıl 2. kez düzenlenen Karesi 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yarışları, 200 sporcunun katılımıyla kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Yarışma öncesinde Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Ne mutlu Türkiye’de yaşadığımız için, ne mutlu Türküm diyorum” dedi.

Haberin Devamı

Efeler doğasında 29 Ekim yürüyüşü

Efeler Belediyesi, Türkiye Dağcılık Federasyonu Aydın İl Temsilciliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen doğa yürüyüşüne ev sahipliği yaptı. Pınarbaşı Mesire Alanı’ndan başlayan yürüyüş, Aydın Valiliği önünde noktaladı. Katılımcılar, desteği için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür etti.

Çine’de konserli kutlama

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 29 Ekim etkinliklerinde; Burak Kut, Ragga Oktay ve Mansur Ark ile 90’lar ruhunu yaşattı. Çine halkını yalnız bırakmayan Dinçer, “Cumhuriyet, Türkiye’nin bağımsız ve devrimci bir ülke olmasını sağlamıştır” dedi.

Marmaris, ikinci yüzyıla hazır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Marmaris’te coşkuyla kutlandı. Marmaris Belediyesi’nin organize ettiği fener alayında bayrak ve meşalelerle yürüyen binlerce kişi bayram coşkusunu yüreğinde hissetti. Can Gox’un konser verdiği kutlamalarda yaptığı konuşmada “Marmaris ikinci yüzyıla hazır mı?” diye soran Belediye Başkanı Oktay’a binlerce kişi hep bir ağızdan ‘evet’ yanıtını verdi. Oktay, 29 Ekim mesajında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

 “99 yıl boyunca birçok şekilde farklı zamanlarda cumhuriyetimiz hep saldırıya uğradı. Ama bu saldırılar hiçbir zaman bu başarıya ulaşmadı. Bunların başarıya ulaşmamasının tek sebebi Cumhuriyet sevgisinin, Mustafa Kemal Atatürk sevgisinin kalplerimize işlemiş olması ve oradan hiçbir şekilde sökülemeyeceğidir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına gideceğiz. Önümüzde tarihi bir sınav var. Ben bu sınavı başarıyla vereceğimize eminim. İkinci yüzyıla gerçek anlamda demokrasi, gerçek anlamda Cumhuriyet, gerçek anlamda Mustafa Kemal’in askerleri olarak gireceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız.” 

Güzelbahçe, 99. yıl coşkusunu yaşadı

Güzelbahçe Belediyesi, Cumhuriyetin ilanının 99.yılını nedeniyle fener alayı ve Niyazi Koyuncu konseriyle kutladı. Yüzlerce Güzelbahçeli, ellerinde meşalelerle yaklaşık iki kilometre sahil boyunca yürüdü. Koyuncu’nun hareketli parçaları ise bayram sevincini katladı. Güzelbahçe halkının 29 Ekim’ini sahneden kutlayan Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Cumhuriyetin ne zorluklarla kurulduğunu biliyoruz. Bir gün bile Atatürk ve Cumhuriyet yolundan sapmadık, sapmayacağız” dedi.