Ege Kuşadası’na 16 yeni proje

Kuşadası’na 16 yeni proje

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir ile Kuşadası Belediyesi’nin uyumlu çalışmasıyla hayata geçirilen projelerin temellerini attı, toplu açılışa katıldı

Kuşadası’na 16 yeni proje

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası’nda bir dizi ziyaretlerde bulundu. Genel Başkan, Aydın Büyükşehir ile Kuşadası Belediyesi’nin işbirliğinde hayata geçirilen projelerin toplu açılışına ve temel atma törenine katıldı. Sevgi Plajı’nda yapılan Ada Camping alanının açılışında yer alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Sealight Resort Hotel’de 16 proje için düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Haberin Devamı

‘Umutsuzluğa kapılmayın’

Kılıçdaroğlu, kentlerin tarihini, kültürünü, estetiğini ve doğasını korumanın önemine dikkat çekti, “Kentte yaşayanlar enerjilerini meydanlarda boşaltır. Belediye başkanlarımız meydan açmak için uğraşıyor. Kuşadası Belediye Başkanımız, belediye binasını yıkıp kent meydanı yapacağını söyledi. Ben de kendisine ‘en güzel işi yaparsın’ dedim. Kentler bize gülmek zorunda” dedi. Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımıza hep diyorum ki, harcadığınız hiçbir kuruş sizin şahsi geliriniz değil. Halkın parasını harcıyorsunuz ve harcadığınız her kuruşun hesabını halka vermelisiniz. Temiz, kavgadan uzak çağdaş bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bunu da sizlerle yapacağız. Sakın umutsuzluğa kapılmayın” diye konuştu. Sözlerine “Efeler diyarı Aydın’a, turizmin incisi Kuşadası’na hoş geldiniz” diyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Tariş arazisi projesini en geç bir buçuk yıl içerisinde tamamlayacağız. Altyapı anlamında çok önemli yatırımlar yaptık. Turizmin marka değeri olan Kuşadası’nın değerini çok iyi biliyor ve Belediye Başkanımız ile birlikte daha fazla katma değer katmak için çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Başkan Ömer Günel ise, “Örgütümüzün her kademesiyle işbirliğimiz, uyumumuz, milletvekillerimizin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızın birikim ve tecrübeleri, sizin inanç ve kararlılığınız bizi daha istekli, daha azimli ve çalışkan kılıyor. İnandığımız ulusal iktidar yolculuğumuz da enerjiyle doluyuz. Arzuluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımlar hızlandı

Tören kapsamında Tariş Arazisi, Ekolojik Kreş ve Kadın Danışma Merkezi ile Campinova projelerinin temelleri atıldı. Kuşadası Cemevi, Dijital Çocuk Kütüphanesi, Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi, Mineral ve Fosil Müzesi, Ada Modern Sanat Galerisi, Ada Market, Timur Selçuk Parkı ve 13 bin 100 metrekareyi kapsayan 7 tematik parkla Kemal Arıkan Yayalaştırma Alanı’nın açılışları yapıldı.

Kuşadası’na 16 yeni proje
Dünyaya açılan sanat kapısı...

Aydın’ın ilk modern sanatlar sergi salonu olma özelliğini taşıyan ve Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) işbirliğinde kurulan, Ada Modern Sanat Galerisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıldı. 50 Türk illüstratörün 116 eserinin yer aldığı ve Türkiye’nin en büyük buluşması olan bir illüstrasyon sergisiyle sanatseverlerle buluştu. Kılıçdaroğlu, küratörlüğünü Selin Atasoy’un yaptığı sergiyi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sanatçı Hayko Cepkin ve televizyoncu Okan Bayülgen ile birlikte gezdi. Kılıçdaroğlu’na, KUSAV Başkanı Levent Köylü tarafından dünyaca ünlü sanatçı Ayşe Kılıçoğlu’nun yaptığı ve güç birliğini simgeleyen “We Are Stronger Together” (Birlikte Güçlüyüz) isimli illüstrasyon hediye edildi. Sergi, 1 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Yeni turizmin merkezi olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası’nı ziyaret etti. Aydın Büyükşehir ile Kuşadası Belediyesi işbirliğinde yaşama geçirilen Ada Camping kamp ve karavan alanının açılışına katıldı. Kuşadası’nı pandemi sonrası ortaya çıkan ‘yeni turizm’in merkezi haline getirmek amacıyla Davutlar Mahallesi Sevgi Plajı’nda yaşama geçirilen kamp ve karavan alanının açılışını yapan Kılıçdaroğlu, Başkan Özlem Çerçioğlu ve Başkan Ömer Günel’den kamp ve karavan alanı hakkında bilgi aldı. Ada Camping alanında zeybek gösterileri ile karşılanan Kılıçdaroğlu’na günün anısına boyun dolağı ve efe fesi hediye edildi. 25 dönümlük alanda yer alan Ada Camping, 93 standart çadır, 15 glamping çadır ve 24 karavanı aynı anda ağırlama kapasitesine sahip.

Haberin Devamı

*Bu bir ilandır.