Ege Lezzet kokan kitap!

Lezzet kokan kitap!

02.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yemek kültürü araştırmacısı Sibel Önbaş, ‘İzmir Şerbetleri’ kitabını Urla Köstem Yağı Müzesi Polima Müze Restoran’da kitapseverler için imzaladı.

Lezzet kokan kitap

Eseri için 3 yıl çalışma yaptığını dile getiren Önbaş, “İzmir’in bütün kasabalarını gezerek unutulmaya yüz tutmuş şerbetleri o yörenin yaşlı insanlarından dinledim, kayıt altına aldım. Benim bu kitap için yola çıkışım Şerbetçi Kadir Ağa’dır. Kadi Ağa, 1861’de İzmir’de doğmuş ve babasının el vermesiyle öğrendiği her meyveden şifalı şerbet yapmıştır. Beni yalnız bırakmayan Türk kültürüne, mutfağına aşık dostlarıma, Şerbetçi Kadir Ağa’nın üçüncü kuşak torunu diş hekimi Oya Emir’e teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Lezzet kokan kitap

Lezzet kokan kitap