Ege Libya, İzmir’i sevdi

Libya, İzmir’i sevdi

21.12.2021 - 02:24 | Son Güncellenme:

25 yıl sonra başlayan İzmir-Libya seferiyle hem esnafın yüzü güldü hem de 3 milyon dolarlık ihracat katkısı sağlandı. İkinci gemi de dün limana demirledi.

Libya, İzmir’i sevdi

HANDE NAYMAN İZMİR DHA - LİBYA’nın Misrata şehri ile İzmir arasında başlayan yolculu gemi seferlerinin ikincisi yapıldı. Seferlere öncülük eden Türkiye-Libya İş Adamları Derneği Başkanı ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, ilk geminin Türkiye’den 3 milyon dolarlık yükle döndüğünü belirtti. Seferlerin karşılıklı ticareti artıracağını dile getiren Karanfil, “Giden yükte özellikle tekstil, gıda, tıbbi cihaz, yedek parça, iş makinası, mobilya, elektrik-elektronik alet ve mutfak eşyaları yer aldı. İlk seferimizde Türkiye’nin ihracatına önemli katkı sunduk. Bu rakamın giderek artacağını düşünüyoruz. Şu anda kış aylarındayız ama 2 seferde Libya’dan 350’ye yakın yolcu getirdik. Bu sayının baharla birlikte artışa geçeceğini ve yazın zirve yapacağını düşünüyoruz. Şimdiden gelecek aylardaki seferler için talepler var” diye konuştu.

Haberin Devamı

200 yolcu geldi

‘Kevalay Queen’ isimli 500 yataklı, 700 yolcu, 520 araç kapasiteli, 2 bin ton yük taşıyabilen gemi İzmir’e demirledi. Gelen 200 yolcunun kentte ve çevre illerde ticareti canlandırması, turistik ve ticari ziyaretlerde bulunması bekleniyor. Öte yandan bir hafta sürecek ziyaretler sonrası gemi Libya’ya dönüşünde Türk yolcuları da alacak.

‘Konuklarımız için hazırlık yapmalıyız’

Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, 25 yıl sonra yeniden başlayan İzmir-Lİbya seferlerine yerel yönetimler ve meslek odalarının daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini dile getirdi. “Seferlerin kıymetini bilmeliyiz” diyen Tercan, “Gemi için hiçbir hazılık yapılmadı. Şimdi ikincisi geldi. Misafirlerimiz sıradan turistler değil. Yüksek bütçeleri ile İzmir’e, esnafa, kısacası tüm işletmelere büyük faydaları olacak. Karşılama organizasyonu düzenlenip alışverişlerini yapmalarına rehberlik edilmeli. Kemeraltı başta olmak üzere, kentimizin diğer alışveriş noktaları ve turistik yerlerini tanıtacak Arapça broşürlerin hızla hazırlanıp gelen misafirlere dağıtılması ve ulaşım desteği verilmesi de yerinde olur. Konuklardan iş insanı olanlara yönelik özel reklamlar da hazırlanmalı” diye konuştu.