Ege Maviye güç katacak

Maviye güç katacak

12.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akdeniz’in en büyük yelken festivali American Hospital The Bodrum Cup, bu yıl ‘Maviye Güç Katıyoruz’ sloganıyla 15 Ekim’de başlayacak. Hedef, mavi ekonominin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak...

Maviye güç katacak

Her yıl Ekim ayının üçüncü haftasında düzenlenen, American Hospital The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Bu yıl ‘Maviye Güç Katıyoruz’ ilkesiyle mavi ekonomiyi ve sürdürülebilirliği odağına alan festival, 15 Ekim’de başlayacak. Yarış ve özel etkinliklerle sürecek olan organizasyon, 22 Ekim akşamı Athena konseriyle tamamlanacak.

Haberin Devamı

The Bodrum Cup, American Hospital’ın isim sponsorluğu, Çağdaş Holding’in ana sponsorluğuyla bu yıl 34. kez Bodrum’da denizcilik ve yelken tutkunlarını birleştirecek. Festivalin Platinum sponsoru Anadolu Sigorta, METRO ve OPET... Gold sponsorları da Ağanlar, Allkaria.com, Divan Pub Bodrum ve Hapimag Sea Garden Resort Bodrum... 15 22 Ekim günleri arasında, her yıl olduğu gibi coşkuyla, yarış, etkinlik ve konserlerle geçecek olan festival kapsamında, Akdeniz’in mavisine olan minnet ve sevgiyle maviye güç katılacak. Su sporlarından turizme, deniz ticaretinden balıkçılığa her yönüyle mavi ekonominin önemine işaret edilecek olan etkinliklerle, sürdürülebilirlik odağa alınacak ve gelecek kuşakları kapsayan paylaşımlarda bulunulacak.
15 Ekim’de meydanda kurulacak olan The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı, etkinlik kapsamında şampiyonayı ve Bodrum’u keşfetmek isteyen binlerce ziyaretçiyi, 22 Ekim’e kadar ağırlamaya devam edecek. Festival kapsamında çeşitli sanat etkinliklerinin yanı sıra yelken duayeni Yücel Köyağasıoğlu’nun hayatını gözler önüne seren ‘Deli Deryalı Bir Dâhi’ sergi ve belgeseli de ziyaretçilerle buluşacak. Festivalin kapanışında da Athena, 22 Ekim’de (22.00) Ağanlar Tersanesi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Konserin geliri vakfa

American Hospital The Bodrum Cup’a 150’den fazla tekne, 1.500’den fazla denizci ve 10 binin üzerinde katılımcı bekleniyor. Sosyal sorumluluk çalışmaları ile de Türkiye’de ilham verici projelere imza atan organizasyon, 2016’dan bu yana olduğu gibi, bu yıl da Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın katılımıyla bayrak boyama etkinliği yaptı. Boyanan bayraklar, yarışan teknelerde dalgalanıyor. Vakıf, yarışlara ve etkinliklere de katılarak festivale renk katıyor. Athena konserinin tüm geliri de vakfa bağışlanacak.

‘En büyük simgelerden’

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, organizasyonun bir yarışın üstünde olduğunu kaydetti, “Bodrum’un en büyük simgelerinden. Her zaman güzelliklere ulaşmak için bir araç oldu. Her yıl yapılanlar hakkında bir kitap yazılabilir. Hatta 34 yıl boyunca yapılanlar bir arşiv olmalı ve kütüphanelerimize bu tarihin ayak izlerini koymalıyız” dedi.
Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, The Bodrum Cup’ta yer almanın kendileri için büyük mutluluk ve keyif olduğunu dile getirdi, “Milas’ın tamamlayıcı bir ortak olarak görüldüğü, bir yol arkadaşı olduğu bu organizasyonda Çökertme etabının yer alması bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Zenginliklerin keşfi

Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Bodrum’un keşfedilmeyi bekleyen birçok zenginliğe ev sahipliği yaptığını belirtti, “American Hospital The Bodrum Cup da 34 yıldır bu zenginliklerin ve daha fazlasının keşfi için binleri bir araya getiriyor. Tüm bu değerlerin keşfedildiği festival süresince yeni değerler de organizasyon komitemiz, Bodrum’un resmi kurumları, sponsorlarımız, denizcilik ve yelkenseverlerin tutkusuyla yaratılıyor.
Sosyal sorumluluk bilinciyle güçlenen etkinliğimizin 33. yılında Bodrum bölgesinde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen yangınlara işaret ederek, yangınlarla mücadeleye ortak olan kahramanlarımız için saygı duruşunda bulunmuştuk. Bu sene ise Bodrum’un kalbinin bir yarısı olan Akdeniz’e, bu eşsiz maviye güç katmak üzere mavi ekonomiyi odağımıza alıyoruz. Bu doğrultuda, ‘Maviye Güç Katıyoruz’ sloganımız kapsamında, Akdeniz’in bize bahşettiği zenginliklerin önemine, sürdürülebilirliğine ve geleceğine dair paylaşımlarda bulunacağız” mesajını verdi.

Haberin Devamı

İsim sponsorluğu mutluluğu

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, mavi ekonomi odağına ve The Bodrum Cup’ın Akdeniz’e verdiği öneme işaret etti, “American Hospital The Bodrum Cup, 34. yılında da binlerce deniz tutkununu bir araya getirecek. Bu sene, bizi birleştiren; hayatımıza, turizmimize, ekonomimize nice katkılarıyla Akdeniz’e bir saygı duruşu niteliğinde ‘Maviye Güç Katıyoruz’ mottosunu parlatıyoruz” vurgusunu yaptı.
Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit de “Bodrum’a, Vehbi Koç Vakfı (VKV) Sağlık Kuruluşları’nın kalite ve deneyimini taşıyan bir hastane olarak, yelken sporuna tutkusu olan kişileri destekleyen ve ülkemizin uluslararası alanda sportif başarı potansiyelini ortaya koyan The Bodrum Cup’ın, yıllardır isim sponsorluğunu üstlenmekten daima büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Program

17 Ekim Pazartesi: Bodrum Hazırlık Yarışları, 18 Ekim Salı: Metro Bodrum-Çökertme Etabı, 19 Ekim Çarşamba: Opet Çökertme-Kissebükü Etabı, 20 Ekim Perşembe: By The Sea Kissebükü-Gümüşlük Etabı, 21 Ekim Cuma: Çağdaş Holding Gümüşlük-Bodrum Etabı,
22 Ekim Cumartesi: Anadolu Sigorta Bodrum-Bodrum Etabı
Etkinlikler: 15-22 Ekim: The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı / Bodrum Belediyesi önü, 15 Ekim Pazartesi: Kampana Töreni / Bodrum Antik Surları, 11-31 Ekim: Yücel Köyağasıoğlu ‘Deli Deryalı Bir Dâhi’ sergisi / Artemisia Sanat Galerisi, Mausolos Sanat Galerisi, Liman Caddesi Açık Alan Sergisi, STS Bodrum Okul Gemisi ve Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi, 13 Ekim Çarşamba 20.30: Yücel Köyağasıoğlu belgesel filminin gösterimi / Aya Nikola Kilisesi, 15 Ekim: Art Walk Performans Etkinlikleri ve Yarış Köyü Hazırlıkları, 17 Ekim: Deniz Sipahi Konseri - Mandalin.