Ege Maviye güç kattı

Maviye güç kattı

24.10.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

150’den fazla yat, bin 500’ü aşkın denizci, 10 binden fazla ziyaretçinin katıldığı; sosyal sorumluluk, sanat, ekonomi ve çevreye dikkat çeken etkinliklere ev sahipliği yapan 34. American Hospital The Bodrum Cup’ın şampiyonu Hızır 1 oldu.

Maviye güç kattı

34 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen ve her yıl deniz ve yelken tutkunlarını bir araya getiren American Hospital The Bodrum Cup sona erdi. Yarışların şampiyonu Hızır 1 olurken, ekip ayrıca “The Challenge” kategorisinin kazananı oldu. Bu sene üst üste üçüncü şampiyonluğunu kutlayan Hızır 1, bu başarısıyla regatta bayrağının da sahibi oldu. Gulet kategorisinde kupayı STS Bodrum kaldırırken, Cruiser kategorisinde ise Zargana ödül sahibi oldu.

Haberin Devamı

İstanbul ve Selanik’e

Ağanlar Tersanesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “150’den fazla yat, 1500’ü aşkın denizci, kara etkinliklerinde ise 10.000’den fazla ziyaretçi bizimleydi.  “Maviye Güç Katıyoruz” mottosuyla yola çıktık ve festival coşkumuzu mavi ekonomiye verdiğimiz değeri, sürdürülebilirlik odağımızı vurgulayarak pekiştirdik. İlki gerçekleştirilen Bodrum Turizm Forum’u ile The Bodrum Cup’ı birleştirerek mottomuza da güç verdik. Hayalini kurduğumuz bir ilke de imza attık. Bodrum Belediye Meydanı’nda kurduğumuz The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı’nda özel etkinliklere, sergilere, söyleşilere yer verdik. Gelecek sene The Bodrum Cup’ın 35’inci yılında ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlarken yelkenlerimizi İstanbul ve Selanik’te açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise, “Başlangıçta ahşap yat yapımını ileri taşımak, bu değerli zanaatı var etmenin yanında aynı zamanda yeni nesiller için bir meslek alanına dönüştürmek isterken şimdi bu sürekli daha iyiye giden hayalimizin yanında bölgemize, ülke ekonomimize, uçtan uca Akdeniz’e değer katıyoruz. İnanışımız ise “Denizi sevmeyen, denizi koruyamaz”. Bu nedenle bu sevgiyi topluma aşılamanın ötesinde gelecek nesillere de aktarılması için hep beraber emek veriyoruz” dedi.