Ege M’Baye böyle istedi

M’Baye böyle istedi

29.03.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lider Fenerbahçe Beko’yu konuk eden Pınar Karşıyaka, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir galibiyete imza attı. Amath M’Baye’nin performansıyla farklı bir tablo çizen yeşil kırmızılılar, seyircisinin de desteğiyle skor tabelasında rakibinin bileğini son anda büktü.

M’Baye böyle istedi

ING Basketbol Süper Ligi’nde lider Fenerbahçe Beko’yu ağırlayan Pınar Karşıyaka uzun süre hafızalardaki yerini koruyacak bir galibiyete imza atarken Amath M’Baye, İzmir ekibi adına çok büyük bir maç çıkardı ve galibiyetteki en önemli isim oldu. Fransız yıldız oyuncunun performansıyla farklı bir tablo çizen yeşil kırmızılılar, seyircisinin de müthiş desteğiyle skor tabelasında rakibinin bileğini bükmeyi başardı. Maçın bitimine 9 saniye kala sarı lacivertli takımın oyuncusu Melih Mahmutoğlu kaydettiği üçlük ve ardından serbest atışta isabet yakalayarak 3+1’le takımını öne geçirse de M’Baye son saniyede maçı takımına getirdi. Sezona damga vuran maçta buzzer-beater üçlüğüyle Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nu aşağıya indirdi.

Haberin Devamı

Takımını sırtladı

Pınar Karşıyaka’da üçüncü sezonunu yaşayan 1989 doğumlu oyuncu, en yüksek sayı ortalamasını bu sezon tutturdu. 19 müsabakada 29.4 dakika ortalamasıyla parkede kalan 2.06’lık gard, 15.0 sayı ve 2.1 asist performansıyla oynuyor. Geçtiğimiz hafta HDI Sigorta Afyon Belediyespor önünde de maçın yıldızı olan M’Baye, ortaya koyduğu oyunla kendi ülke basınında da geniş yer buldu. Fenerbahçe önünde son dakika sayısıyla takımını sırtlayan Fransız oyuncu için övgü dolu sözlere yer verildi.

‘Galibiyet hakkımızdı’

Başantrenör Ufuk Sarıca, “Müthiş bir maç sonuydu. Maçı kaybetme noktasına geldik. 5 saniye kala mola dönüşünü biz iyi değerlendirdik ve maçı kazandık. Bu galibiyet hakkımızdı. Bu sene yaşanan bir sürü şanssızlığımız vardı. Fenerbahçe Beko da çok yoğun bir haftadan geldi. Onlar da sonuna kadar mücadele ettiler. Fakat galip gelen bu dolu salonda biz olduk. Bütün takımımı tebrik ediyorum, taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Bu sene bu sayıyı çok artıramadık ama ilerleyen süreçte kalabalık oynayacağımıza eminim” ifadelerini kullandı.